Levde fett på naboens penger

Den 38 år gamle kvinnen fikk naboens nye bankkort med pinkode i postkassa ved en feiltakelse. Svindelen begynte med at hun stjal lommeboka til et voldsoffer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen begynte sin kriminelle løpebane med et stjålet betalingskort. 38-åringen skulle hjelpe en person som hadde vært utsatt for vold, men endte opp med å stjele lommeboka hans og svei av 3000 kroner med bankkortet hans, skriver Bergens Tidende. Dette skjedde i mai år 2002. Det samme året forfalsket hun bankgiroer, stjal stemorens bankkort og somlet bort 12.000 kroner fra kassa til barneskolens juletrefest.

En banktabbe sørget for at den geskjeftige kvinnen fikk naboens kort og pinkode dumpende ned i postkassa. På en lørdagskveld fikk 24.000 av naboens kroner bein å gå på ved diverse av Bergens vannhull.

Med stemorens bankkort i lommeboka tok hun med seg de tre barna sine med på høstferie til Newcastle. På båtturen over Nordsjøen brukte hun imponerende 19.500 kroner, shoppet for 9000 i Newcastle og brukte 11.500 kroner på hjemturen.

I alt er kvinnen dømt til å betale tilbake 100.000 kroner til banker, privatpersoner, hotell og arbeidsutvalget på skolen. Hun er også dømt til 150 timers samfunnsinnsats. Kvinnen er tidligere ustraffet og tilsto umiddelbart. Ifølge avisa hadde kvinne personlige og psykiske problemer på grunn av en vanskelig fortid.