Levde fett på prinsens kredittkort

SKIEN (Dagbladet): Prins Joachim og prinsesse Alexandra hevder at hofftjeneren deres levde et luksusliv ved å misbruke den danske prinsens kredittkort. Hofftjeneren selv mener derimot det dreier seg om svart betaling for overtidsarbeid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nå viser det seg at danske Finn Xavier Larsen (32), som denne uka må møte til rettslig avhør, siktet for bedrageri mot prins Joachim, forsøkte å få innpass i det norske kongehuset. Han arbeidet som kokk ved flere hoteller i Norge, men slapp aldri inn i de kongelige gemakker.

Finn Xavier Larsen var også ved Hotel Løvheim i Telemark i en periode før han plutselig reiste tilbake til Danmark. Der begynte han i lære som tjener og ble til slutt ansatt som hofftjener - eller livrist som danskene kaller det - for prins Joachim og prinsesse Alexandra.

Etter sju måneder var det en brå slutt for hans karriere.

Bedragerisiktet

Sjåføren, tjeneren og altmuligmannen for prinseparet Joachim og Alexandra er siktet for bedrageri, for å ha gått utover sine fullmakter og for brukstyveri. Han fikk sparken på dagen da det i fjor ble oppdaget at han hadde satt over styr en halv million kroner av prins Joachims penger, ifølge det danske hoffet. Utstyrt med kredittkortet til prinseparet skal Finn Xavier Larsen ha levd et luksusliv og handlet vilt i Københavns mest eksklusive magasiner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer