Levde i frykt for sex-tiltalt lærer

Før han gikk til skolen skal den 10 år gamle gutten ha strammet beltet sitt så hardt som mulig for å hindre læreren i å beføle ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rettssaken mot en 44 år gammel lærer fra Sør-Trøndelag pågår nå i Midt-Trøndelag herredsrett. Læreren står tiltalt for utuktig handling og omgang med fem gutter i i 10-årsalderen, skriver Adresseavisens nettutgave.

Retten fikk gjennom et dommeravhør høre at en av guttene etterhvert skal ha begynt å putte T-skjorta ned i buksa, og strammet beltet ekstra hardt, for hindre læreren i å beføle ham. Men ifølge gutten skal ikke dette ha stoppet den tiltalte.

I dommeravhøret fortalte gutten at den tiltalte læreren ved flere anledninger hadde befølt ham, og ved to anledninger masturbert ham. Etterhvert skal flere av guttene ha snakket sammen, og de skal ha dannet en klubb for å hjelpe hverandre mot læreren.

Endret atferd

I går forklarte flere foreldre seg til retten. De fortalte om en lærer som i begynnelsen var svært godt likt av elevene. Etterhvert skal flere av guttene som har forklart seg gjennom dommeravhør endret atferd, og foreldre skal ha fattet mistanke.

Den tiltalte lærerens forsvarer, Per Arve Møller, uttrykker stor skepsis til hvordan dommeravhørene av barna har blitt gjennomført, skriver avisa. Han mener barna har blitt stilt ledende spørsmål, og at aktoratet ikke har noen konkrete bevis utenom dommeravhørene.

I morgen vil retten få høre de siste dommeravhørene, og tidligere kolleger av læreren vil møte som vitner. Aktoratet har også innkalt andre gutter som skal forklare seg om opplevelser knyttet til 44-åringen.