Levde i frykt

HAUGESUND (Dagbladet): Marianne Våge (29) var redd. I flere måneder før hun ble drept levde hun i frykt for at noe skulle skje henne. Før jul skiftet hun derfor alle låsene i huset. Familien hennes og nære venner var kjent med at hun fryktet en person i sin omgangskrets.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne personen skal ofte ha vært i nabolaget, og kjørt rundt i strøket til forskjellige tider. Dette var Marianne Våge klar over, og mislikte det sterkt. Hun snakket med familie og venner om det som skjedde.

Vedkommende skal også ha ringt på hos henne flere ganger. Ved en anledning skal personen ha oppsøkt henne på natta. Den episoden skal ha utløst frykten som gjorde at hun ba sin far om å skifte låser i huset.

Hun oppfattet disse episodene som svært ubehagelige, og hun fortalte til flere at dette gjorde henne både urolig og redd.

Politiet har fått inngående forklaringer fra Marianne Våges familie og omgangskrets om disse hendelsene.

- Jeg kan bekrefte at alle låsene i huset ble skiftet ut. Men vi ønsker ikke å si noe om grunnen til dette. Hva som har framkommet i avhør vil jeg ikke gå inn på, sier politiadvokat Thor Buberg.

Over 30 avhørt

Nære slektninger, naboer, venninner og arbeidskolleger hos Optiker Nygaard er avhørt av etterforskerne fra Kripos og Haugesund politidistrikt. I alt er et trettitall vitner avhørt så langt. Mange av dem er personer som kjente drapsofferet godt.

Dagbladet erfarer at etterforskerne bruker mye ressurser på å kartlegge Mariannes omgangskrets for å finne ut hvem som eventuelt hadde motiv for å ta livet av henne.

Etterforskerne ser ikke bort fra at de kan stå overfor en planlagt forbrytelse, et overlagt drap.

I starten av etterforskningen var teorien om at hun hadde blitt drept av en innbruddstjuv den mest nærliggende. Nå er den redusert til bare en av mange muligheter.

Fingeravtrykk

- Fremdeles er alle muligheter åpne. Vi mistenker ikke noen bestemt person, understreker politiadvokat Thor Buberg.

I dag vil trolig kriminalteknikerne finne ut av om kjellervinduet hos Marianne Våge ble knust for å forvirre politiet og skape en falsk tro på at det hadde skjedd et innbrudd. Åstedsgranskerne blir sannsynligvis ikke ferdige i huset før i morgen.

En rekke spor og gjenstander er sendt til Oslo for videre analyse. Det gjelder blant annet kniven som ble funnet like ved liket og fiber og hår som er funnet i boligen. Det er uvisst om det er fingeravtrykk på drapsvåpenet.

En mystisk koffert som ble funnet ved Austrheim skole, er ikke sjekket helt ut av saken. Men politiet tror ikke at noen av gjenstandene herfra kan knyttes til saken.