- Levde i min egen ville verden

EIDSVOLL (Dagbladet): Jakten på spenning førte «Mona» (17) inn i en verden av rus, vold og kriminalitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hun og venninnene hang sammen i tykt og tynt. Tøffe i kjeften, svartkledde fra topp til tå og med piercing i leppa dro de på byen. De ruset seg sammen og gikk ikke av veien for å banke opp dem som yppet seg. Yppet noen seg mot en av dem, slo de alle tilbake.

- Det gikk rykter om at vi var skikkelig farlige, at vi var «psycho-bitches», forteller «Mona».

Truet med kniv

Det var ikke bare rykter. Monas historie viser at tenåringsjentene begikk alvorlig kriminalitet. Men la oss begynne med begynnelsen: dopet. Mona var 15 år og hadde akkurat blitt sammen med en to år eldre kar. Han fikk henne til å prøve stoff. Han ga henne den første sprøyta med heroin.

- Det var ganske spennende. Jeg prøvde mange stoffer, men det gikk mest i amfetamin, ecstasy og kokain. Det ga meg en skikkelig happyfølelse. Så jeg brukte stoff oftere og oftere - til slutt hver dag, forteller Mona, som kommer fra en liten småby på Østlandet.

Dopet gjorde Mona aggressiv. Hun hadde et kraftig temperament fra før. Nå ble lunta kjempekort.

- En gang jeg var ruset på kokain, hørte jeg på en CD med hardhouse hjemme. I rusen føltes det som jeg fløt på musikken. Det var deilig - nesten som å ligge på en luftmadrass på sjøen om sommeren. Så byttet lillesøstera mi CD. Da svartnet det for meg, forteller Mona.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer