Levde på McDonald's-mat i 90 dager: Hvilket bilde tror du er etter eksperimentet?

John Cisna viste elevene sine at det ikke nødvendigvis er hva du putter i munnen som betyr noe. Men hvor mye.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er slankehøytid og treningsstudioene er på sitt mest aggressive i sine forsøk på å lure oss inn på tredemølla. De fleste som skal slanke bort de ekstra julekiloene tenker kanskje at det er enkelte typer mat man bør unngå, for eksempel store burgere fra de amerikanske hurtigmatkjedene.

Lærer John Cisna i den amerikanske delstaten Iowa så dokumentaren «Supersize Me» fra 2004 om en mann som lever på McDonald's-mat i en måned og påsto at helsa hans ble forverret, men ønsket å vise elevene sine at det ikke nødvendigvis hva man putter i munnen som gir resultater.

Spiste burgere Cisna bestemte seg for å lage sin egen dokumentar, som du kan se øverst i denne saken, om hvordan det gikk da han levde på McDonald's-mat i 90 dager.

Men med en veldig viktig forskjell fra Morgan Spurlocks «Supersize»-eksperiment, der dokumentaristen viste hvordan burgerkjeden kaster kalorier etter kundene sine: Elevene skulle planlegge en diett som ikke oversteg 2000 kalorier om dagen.

- Du tror kanskje at jeg bare spiste salatmenyene, men det stemmer ikke. Nei, jeg hadde big mac-er, quarter pundere med ost og iskrem, sier Cisna til lokastasjonen KCCI. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer