Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Levde på poker og langodds

Ranstiltalte Svein-Eirik Utsis levebrød før han ble pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spillegevinster fra hard poker og langodds var Svein-Eirik Utsis (35) levebrød de siste årene før han ble pågrepet på fersk gjerning for forsøk på ran av DnB-filialen på Jessheim i Ullensaker.

Det forklarte tidligere ransdømte Utsi da rettssaken mot ham og ranskompanjongen Carlo Jeanette Hellevig (40) startet i Drammen tingrett i dag.

De to ble tatt på fersken av politiet som ventet på åstedet da Utsi og Hellevig slo til mot bankfilialen på Jessheim søndag 15. august i år. Begge ransmennene var bevæpnet, Utsi med en Colt 45 pistol og Hellevik med et AG-3 automatvåpen. Politiet løsnet fem skudd under aksjonen. Begge ranerne ble truffet, men ingen av dem ble påført varige skader.

Bekreftet

Statsadvokat Erik Førde bekreftet i retten at Utsi har hatt millioninntekter fra tipping, hovedsakelig fra langodds. Bare i de to årene 2001 og 2002 hevet Utsi spillegevinster fra langodds på vel 5.8 millioner kroner, ifølge statsadvokaten.

Hvor mye av spilleinntektene som kan regnes som netto, lyktes det ikke statsadvokaten å bringe klarhet i under forhørene av Utsi mandag. Utsi foretrakk å spille uregistrert, og politiet har etter det NTB forstår ingen oversikt over spilleinnsatsen. Utsi hevdet imidlertid selv at han kan ha vunnet to til fire ganger innsatsen.

Utenom tippingen anslo Utsi at han har tjent en million kroner de siste par årene.

- Jeg har i mange år, helt siden jeg var gutt, spilt mye poker. Jeg lærte det av far min og fikk det nærmest inn med morsmelka, forklarte han.

Organisert ransmiljø

Aktor brukte mye tid under rettssaken mandag på å belyse Utsis økonomiske inntektsforhold og disposisjoner forut for ransforsøket på Jessheim. Påtalemyndigheten mener trolig dette kan bidra til å underbygge påstanden om at de tiltalte tilhører et organisert ransmiljø på Østlandet. Begge tiltalte erkjenner straffskyld for grovt forsøk på ran av DnB-filialen, men nekter for at de har operert som del av et organisert kriminelt miljø. Finner retten det sannsynliggjort eller bevist at de har operert som organisert kriminelle, kan straffen bli skjerpet for begge tiltalte.

Utsi står imidlertid tiltalt for ett grovt ran i tillegg til ransforsøket på Jessheim. Mandag 30. mars i 2003 skal han sammen med sin tidligere svoger, Per Magne Torgersen, ha ranet en verditransport i Drammen. Ranet ga et utbytte på nesten 186.000 kroner, ifølge tiltalen. Begge nekter for at de har noe med dette ranet å gjøre.

Statsadvokat Erik Førde sier til NTB at den teoretiske maksimumsstraffen for de to forbrytelsene Utsi er tiltalt for, er 18 år.

Avansert alarmsystem

Under rettsavhørene av Utsi mandag kom det fram at tiltalte hadde en avansert alarminnretning i form sensorer rundt huset sitt i Siggerud. Politiet har også beslaglagt en gasspistol og et kraftig balltre i boligen. Utsi opplyste han hadde anskaffet balltreet og pistolen i tilfelle uønsket besøkt - fortrinnsvis av politiet, men også i tilfelle eventuelle innbruddstyver skulle komme på visitt.

Retten fikk også se noen gjenstander politiet har beslaglagt i Utsis bolig, blant annet en pengetellemaskin, både egnet til å telle sedler og mynt, sambandsutstyr og politiradioer.

Avhørene mandag avdekket også at Utsi i sommer registrerte eget firma. Han forklarte at forretningsideen var å starte med fasadevasking av bygg, snørydding, treningsprogram og gartnervirksomhet.

(NTB)

SIKKERHET: Rettssaken mot Svein-Erik Utsi og Carlo Hellevig som er tiltalt for det mislykkede ransforsøket i DnB Nors lokaler i Ullensaker i august, startet i Drammen tingrett mandag morgen. Bevæpnet politi var synlig utenfor Drammen Tinghus.
POKER OG HEST: I 2001 - 2002 hevet Utsi hele 5,8 millioner kroner i gevinster, bekreftet statsadvokaten.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media