Drap på Torshov i Oslo

Levde på rømmen i åtte år etter å ha drept mann i Oslo. Nå er han dømt. «Bar preg av en ren henrettelse»

Medtiltalt (33) ble frikjent.

DREPTE BEKJENT: Adnan Osman Sahardin (35) skjøt og drepte en bekjent på Johan Sverdrups plass i Oslo natt til 24. mars 2008. Nå, nesten ti år seinere, er han dømt. Foto: Dagblad-tipser, politiet
DREPTE BEKJENT: Adnan Osman Sahardin (35) skjøt og drepte en bekjent på Johan Sverdrups plass i Oslo natt til 24. mars 2008. Nå, nesten ti år seinere, er han dømt. Foto: Dagblad-tipser, politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Adnan Osman Sahardin (35) er i Oslo tingrett dømt til 19 års fengsel for overlagt drap og drapsforsøk, etter at han skjøt to menn i nabolaget Torshov i mars 2008. Sahardin rømte fra Norge like etter drapet og ble først sporet opp i 2016. Det har altså tatt nesten ti år å få en fellende dom i saken.

«Drapet i saken bar preg av en ren henrettelse», skriver tingretten i dommen.

- Jeg og klienten er skuffet over dommen, og har allerede bestemt oss for å anke, sier den somaliske 35-åringens forsvarer Tor Even Gjendem til Dagbladet.

- Burde fått strafferabatt

Gjendem mener klienten burde fått strafferabatt etter å ha sagt seg skyldig i forsettlig drap og drapsforsøk. Det er imidlertid retten, ledet av tingrettsdommer Katinka Mahieu, uenig i, og har dømt 35-åringen i tråd med påstanden fra aktor, statsadvokat Peter André Johansen.

- Dette er helt klart ikke i tråd med gjeldende rettspraksis. Klienten min tilsto, men får ingenting igjen, sier advokaten.

To menn var tiltalt i saken. I tillegg til Sahardin var en 33-åring, også han fra Somalia, tiltalt for medvirkning til overlagt drap, men ble frikjent siden retten kom til at han ikke innså at handlingene hans ville føre til drapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.