- Leve bonden. Listhaug du kan legge deg

Pikekor med klar beskjed til landbruksministeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Responsen har vært veldig overraskende, sier Helene Meltzer til Dagbladet.

Etter hun og resten av Pikekoret IVAR laget låten «Norge trenger bonden», har den fått over 140 000 visninger på YouTube.

- Listhaug du kan legge deg Musikkvideoen ble laget i forbindelse med en studentrevy ved Norges miljø- og biovitenskaplige universitet.

I låta retter korgjengen skarp kritikk mot regjeringen og spesielt landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp) i forkant av årets jordbruksoppgjør.

- Økonomer som vil ta over gårdene våres, de kan ikke høste, mangler hår på brøstet. Leve bonden. Listhaug du kan legge deg, synger koret i videoen.

Fort gjort Alle opptakene ble ifølge 24-åringen gjort unna på én dag.

Videoen ble spilt inn på Horgen gård i Akershus hvor Gina Marie Qvale fra koret bor. De som har filmet og hatt regi er også tilknyttet universitetet.

- Det er litt varierende hvor mye vi i gruppa bryr oss om landbrukspolitikk, men noen kommer fra gård og er mer opptatt av det enn andre. Det er også noe som er relevant for mange som kommer fra Ås - og klart vi ser viktigheten av landbruk.

Ikke hørt noe Meltzer sier at tilbakemeldingene så langt kun har vært positive, og at de har merket at den har skapt mye engasjement.

Likevel har de ikke hørt noe fra Listhaug ennå.

- Men videoen sprer seg fort. Kanskje hun kommer over den?