Levende tarantell i bananposen

Skapte hurlumhei på Kiwi i Flekkefjord.

BUTIKKENS SKREKK: Den røde chilenske tarantellen skapte liv og røre på Kiwi Flekkefjord i ettermiddag - men er helt ufarlig for mennesker. Foto: TINA B. SVINDLAND
BUTIKKENS SKREKK: Den røde chilenske tarantellen skapte liv og røre på Kiwi Flekkefjord i ettermiddag - men er helt ufarlig for mennesker. Foto: TINA B. SVINDLANDVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Arbeidsdagen i fruktdisken hos Kiwi Flekkefjord tok en litt annen vending enn forventet da Inga Øksendal (19) skulle pakke opp en pose økologiske bananer fra Sør-Amerika.

Inne i posen kravlet en stor edderkopp - en tarantell - rundt. For Øksendal, som allerede har araknofobi (edderkoppskrekk, red.anm.), var ikke det en ideell situasjon å havne oppi.

- Jeg hylte og sprang, sier hun til Dagbladet.

Til dyrebutikken
Da personale og kunder hadde fått summet seg, ble posen med bananene og edderkoppen sporenstreks brakt til byens dyrebutikk, Den grønne kanin. Der ble dyret tatt imot av edderkoppentusiast Tina B. Svindland (20).

- Kiwi sendte en gutt ned hit med posen. Han virket noe nervøs, sier Svindland til Dagbladet.

Hun tror edderkoppen, en rød chilensk tarantell, har kommet seg oppi posen under pakkeprosessen.

- Det er mest sannsynlig; det er lite trolig at den har tatt seg opp i banantreet, sier hun og minner om at det alltid er en viss sjanse for at andre organismer enn bare frukten blir med i forsendelser med usprøytede produkter.

Ikke farlig
Svindland avkrefter at den svære edderkoppen fra Kiwi skulle være til fare for mennesker.

- Røde chilenere er blant de tammeste edderkoppene som fins, og egner seg godt som kjæledyr; selv har en jeg en slik hjemme, sier 20-åringen, som avslører en dyp fascinasjon for dyrene. Hun utdyper:

- De krever ikke mye stell ut over at de må ha mat, vann og 70 % luftfuktighet. Som fôr får de insekter som sirisser og gresshopper. Det er for øvrig sjelden at de hopper på mennesker; som regel kravler de fredelig rundt.

Nå kryper chileneren rundt i et bur inne på Den grønne kanin, i påvente av at Mattilsynet skal komme og avgjøre dens skjebne.

For finner Inga Øksland har det muligens kommet noe godt ut av hendelsen.

- Etter at den var satt i bur, kom jeg ganske nær den - og nå virker det som om noe av edderkoppskrekken er kurert, sier 19-åringen til Dagbladet.