Levende tarantell i bananposen

Skapte hurlumhei på Kiwi i Flekkefjord.

BUTIKKENS SKREKK: Den røde chilenske tarantellen skapte liv og røre på Kiwi Flekkefjord i ettermiddag - men er helt ufarlig for mennesker. Foto: TINA B. SVINDLAND
BUTIKKENS SKREKK: Den røde chilenske tarantellen skapte liv og røre på Kiwi Flekkefjord i ettermiddag - men er helt ufarlig for mennesker. Foto: TINA B. SVINDLAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Arbeidsdagen i fruktdisken hos Kiwi Flekkefjord tok en litt annen vending enn forventet da Inga Øksendal (19) skulle pakke opp en pose økologiske bananer fra Sør-Amerika.

Inne i posen kravlet en stor edderkopp - en tarantell - rundt. For Øksendal, som allerede har araknofobi (edderkoppskrekk, red.anm.), var ikke det en ideell situasjon å havne oppi.

- Jeg hylte og sprang, sier hun til Dagbladet.

Til dyrebutikkenDa personale og kunder hadde fått summet seg, ble posen med bananene og edderkoppen sporenstreks brakt til byens dyrebutikk, Den grønne kanin. Der ble dyret tatt imot av edderkoppentusiast Tina B. Svindland (20).

- Kiwi sendte en gutt ned hit med posen. Han virket noe nervøs, sier Svindland til Dagbladet.

Hun tror edderkoppen, en rød chilensk tarantell, har kommet seg oppi posen under pakkeprosessen.

- Det er mest sannsynlig; det er lite trolig at den har tatt seg opp i banantreet, sier hun og minner om at det alltid er en viss sjanse for at andre organismer enn bare frukten blir med i forsendelser med usprøytede produkter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.