PÅ FLYPLASSEN: Denne tigerungen ble funnet bedøvet i bagasjen som skulle sjekkes inn og sendes fra Thailand til Iran. Foto: Traffic
PÅ FLYPLASSEN: Denne tigerungen ble funnet bedøvet i bagasjen som skulle sjekkes inn og sendes fra Thailand til Iran. Foto: TrafficVis mer

Levende tiger funnet i flybagasjen

Thailandsk kvinne ble tatt med en sprell levende tiger i flyplassen i Bangkok

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| En levende tiger ble søndag funnet i bagasjen til en kvinne på Bangkoks internasjonale flyplass, melder organisasjonene Traffic, som overvåker handelen med levende dyr i verden
 
En 31 år gammel thailandsk kvinne hadde booket plass på et Mahan Air-fly som skulle til Iran, da sikkerhetsansatte ved flyplassen mistenkte at bagasjen inneholdt noe uvanlig.

Da de kjørte den gjennom sikkerhetskontrollen, syntes de at innholdet minnet mistenkelig om en ekte katt - midt blant et lass med lekedyr.

De gjettet nesten riktig.

Kvinnen hadde med seg en lys levende tiger - bedøvet, men like fullt lite egnet for flytransport blant den vanlige bagasjen.

- Det pågår nå etterforskning for å avdekke om tigeren er fanget i naturen eller om den er fostret opp av mennesker. Det jobbes også med å finne ut hvor den kom fra og hvor kvinnen skulle frakte den, skriver Traffic i en pressemelding.

Tigerungen blir nå tatt vare på av Rescue Center of the Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation. Det skal tas DNA-prøver av den, som oversendes eksperter, slik at det kan fastslås hva slags tiger dette er.

- Når folk prøver å ta med seg levende tigrer i bagasjen de sjekker inn, tror de tydeligvis at smugling av levende dyr er lett å slippe unna med. Vi er glade for at smuglerforsøket ble stanset, skriver Chris R. Shepherd fra Traffic i pressemeldingen.