||| SHICHUAN (Dagbladet): I provinshovedstaden Lanzhou, i den vestlige Gansu-provinsen, bukter Den gule flod seg nordvestover ut av byen, forbi golde fjell og bugnende pæretrær.
Under en gammel hengebro, som knytter landsbyene i Shichuan sammen, står en furet mann om bord i båten og roter i et flytende søppelflak.
Bortenfor ligger 11 lik og råtner i det skittenbrune vannet.
Wei Xinpeng (54) håper å finne flere lik. I Kina kan det å finne levningene av et menneske noen har mistet bety penger rett i lomma.
- Det er dem vi ikke har klart å identifisere og som ingen har spurt etter, sier Wei, og ror oss forbi det uhyggelige synet av disse menneskenes siste hvile. Han har allerede advart mot stanken.
Om noen uker vil de synke ned på bunnen, der flere hundre døde hviler fra før. Det er dem Wei ikke har funnet familiene til i løpet av sine sju år som «laoshi ren» eller likfisker. Et yrke som har eksistert fra gammelt av, men som har overlevd i det moderne Kina.
Kan tjene tusener Hvert år finner Wei 50-60 døde kropper i elva. Så langt i år har han funnet 30. Rivalen litt lenger opp i elva har funnet mellom 70 og 80 kropper i år. Dersom de lykkes med å identifisere den døde, kan de tjene tusener på å selge kroppen tilbake til de etterlatte.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger