Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lever en uke i vannboble

Magiker David Blaine skal bo i denne vannbobla.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): David Blaine har spesialisert seg på å tilbringe lange stunder i ekstreme omgivelser. Det spørs nok om 33-åringen setter ny rekord i svømmehud når han stiger opp fra den i diameter åtte fot store plastbobla.

Frykter ikke

Stuntet ble påbegynt på Lincoln Center i New York mandag, og vil bli avsluttet med en to timers TV-sending. Her skal han også ta ut oksygenrøret for å prøve å slå verdensrekorden i pusting under vann på åtte minutter og 58 sekunder, samt bryte seg løs fra håndjern og lenker, skriver Associated Press.

- Jeg tenker ikke på døden, men jeg er forberedt på det. Det eneste jeg frykter er det ukjente, uttalte Blaine, som er en stor fan av utbryterkongen Harry Houdini, før han steg ned i bobla mandag.

I over fire måneder har 33-åringen ligget i hardtrening. Ved hjelp av U.S. Navy SEALS har han vent kroppen til lavere oksygenopptak, blant annet ved å slanke seg 23 kilo.

Ekstreme påkjennelser

Vannet i bobla vil tilpasses slik at Blaines kroppstemperatur holder seg normal, og rør vil frakte mat og ekskrementer henholdsvis inn og ut av den våte kroppen, ifølge AP.

Dette er ikke det første ekstreme stunt Blaine har latt kropp og sinn gjennomgå. I 1999 lot han seg begrave i en gjennomsiktig kiste som publikum fra undersiden hadde fri sikt til døgnet rundt i en uke. Året etter tilbragte han over 61 timer inne i en isblokk, og for tre år siden satt han 44 dager i en glassboks over elva Thames i London.

VANNMANNEN: I en uke skal magikeren David Blaine bo i en vannboble. Foto: EPA
VANNMANNEN: I en uke skal magikeren David Blaine bo i en vannboble. Foto: EPA Vis mer

Gjennom undervannsuka skal David Blaine også poste talemeldinger på hjemmesida si.

INNSYN: Som ved de fleste av David Blaines stunt, lar han publikum holde oppsyn med han døgnet rundt.
HELSEFARLIG: Legene frykte for helsa hans da Blaine fastet i 44 dager i en glassboks i London. Stuntet ble også prøvd sabotert, ved kasting av gjenstander og forsøk på ødeleggelse av vannforsyninga.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling