Lever i frykt etter at vennen ble drept

STRANDA (Dagbladet): Thavabalan Sittampalam (31) lever i frykt for å være drapsmistenkt og for at tamilmiljøet på Stranda og Sykkylven skal tro han er skyld i at vennen Rajakumaran Rasiah er drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka var nesten 19 i går kveld før han slapp ut fra lensmannskontoret på Stranda på Sunnmøre. Da hadde han blitt avhørt av Kripos-etterforsker Alf Rune Rolland i åtte timer. Mandag ble han avhørt i fem timer. I dag må han stille til enda et avhør.

- Ikke mistenkt

- Begge dager har jeg spurt om jeg er mistenkt, men Rune fra Kripos sier at jeg ikke er det. Han er snill med meg, men stiller veldig mange spørsmål, sier Sittampalam.

Politiet har gitt Sittampalam et telefonnummer han kan ringe til dersom han føler frykt for at noen skal gjøre ham noe.

- Jeg er redd for at noen tror at jeg har drept Rajakumaran og at de kan hevne seg på meg, men jeg har ikke gjort det. Derfor håper jeg politiet snart oppklarer drapet, sier han.

I går søkte dykkere i sjøen der liket av bilforhandleren Rajakumaran Rasiah ble funnet mandag. Han ble funnet på åtte meters dyp, ti meter fra kaia og 40- 50 meter fra lensmannskontoret på Stranda.

Tung gjenstand

Politiinspektør Yngve Skovly sier at det var festet en tung gjenstand til liket, slik at det ikke skulle flyte opp. Han vil ikke kommentere spørsmål om det er funnet drapsvåpen i leiligheten til den drepte.

Thavabalan Sittampalam er blitt avhørt om alle sine bevegelser fra fredag 1. oktober. Han er det siste sikre vitnet som så Rasiah søndag 3. oktober klokka 09.30 da han kjørte ham til Aursnes ferjekai.

Mange spørsmål

- Mandag ble jeg spurt hva jeg gjorde fredag og lørdag. Tirsdag ble jeg spurt om av hva som skjedde minutt for minutt etter at jeg ble vekket søndag klokka ni. Jeg har tegnet opp hele leiligheten til Rajakumaran og forklart hvor han og jeg satt. Det er blitt spurt om min økonomi, som er helt i orden, og om hans og mine venner.

I dag vil han bli spurt ut om hva han foretok seg mandag 4. oktober.

- Jeg har ikke vært på jobb på en hel uke. De første dagene fikk jeg fri for å lete sammen med Rajakumarans brødre. Nå har jeg fri for å hjelpe politiet, men det blir lite søvn. Jeg tenker på alle detaljer hele tida, sier Sittampalam.

Han vil ikke ta kontakt med advokat.

- Det har jeg ikke behov for.

<B>SLITEN:</B> Thavabalan Sittampalam har vært inne i vitneavhør flere ganger, og skal til avhør igjen i dag.