Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lever i frykt for pedofilinettverk

«Per» (30) har anmeldt et angivelig pedofilt nettverk i Rogaland. Etter flere skremmende episoder bor han og familien i skjul, med gratis «vitnebeskyttelse» fra stiftelsen Antifatiga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ET STED I ROGALAND (Dagbladet): 30-åringen har anmeldt fire samfunnstopper på Haugalandet for grove seksuelle overgrep mens han var mindreårig. Nå mener han seg forfulgt av en torpedo.

Stiftelsen Antifatiga, som hjelper overgrepsofre, har gått til det drastiske skritt å plassere «Per» og hans familie på et hemmelig sted. Både stiftelsen, 30-åringen selv, hans advokat og privatetterforskerne i Crifo er bekymret for hva som kan skje med anmelderen og hans familie.

Ingen i Antifatiga vil uttale seg med navn. Heller ikke stiftelsens daglige leder var tilgjengelig i går.

-  Vi ser på denne saken som så farlig og betent at vi av sikkerhetshensyn ikke vil kommentere den. Men vi kan bekrefte historien, av hensyn til at offeret føler seg tryggere når dette kommer ut i media, sier en av stiftelsens bakmenn.

Privat etterforskning

Dagbladet fortalte tidligere i høst om finansfolkene fra Haugesund som har startet en stiftelse for overgrepsofre.

Antifatiga driver kronerulling i pengesterke miljøer, og bruker midlene til å hjelpe personer som er blitt misbrukt seksuelt. Stiftelsen betaler blant annet Verdisikringsselskapet Crifo til å sjekke gehalten i offerets historie. Privatetterforskerne skriver deretter en rapport hvor de vurderer om saken er sterk nok til at den bør politianmeldes.

Johnny Bertinussen, daglig leder i Crifo, vil heller ikke kommentere denne saken.

-  Generelt kan jeg si at stiftelsen skal hjelpe overgrepsofre, og vi slutter ikke å følge opp våre klienter når det blir lagt press på dem, sier han.

Crifo og «Per»s advokat sendte torsdag et brev til politiet. Der gjorde de rede for aktiviteten som har vært rundt deres leilighet den siste uka, og ba politiet om å ta saken alvorlig.

Utsatt for massevoldtekt

Privatetterforskerne undersøkte «Per»s sak sist vinter og anbefalte ham å gå til politiet.

I mars anmeldte 30-åringen sin egen far, pluss flere av hans bekjente, for seksuelle overgrep. I politiavhør har «Per» fortalt at han ble misbrukt av sin far fra 6-årsalderen til han ble voksen. Tre andre menn, også de næringslivstopper, er anmeldt. Overgrepene skal ha foregått hjemme, i et idrettsmiljø og andre steder.

Den mest rystende historien skal ha skjedd i 1987, da «Per» - ifølge hans egen forklaring - ble dopet ned og utsatt for en massevoldtekt.

Natt til mandag ringte noen gjentatte ganger på dørklokka i huset hvor han bor. Huseieren sier til Dagbladet at vedkommende forsvant da han ble anropt innenfra. Kvelden etter sto en svær mann i hagen og kikket inn gjennom «Per»s stuevindu. Samme kveld skal han og samboeren ha blitt forfulgt av en bil, og huseieren sier til Dagbladet at uvedkommende var inne i parets leilighet torsdag. «Per» er overbevist om at han har en torpedo etter seg.

Prioritert politisak

-  Jeg er ikke i tvil om hvem som står bak. En av de anmeldte var inne til avhør for kort tid siden, og det er ham jeg frykter mest. Under ett av overgrepene tok han kvelertak på meg så jeg nesten strøk med, sier «Per» til Dagbladet.

Haugaland og Sunnhordland politidistrikt har brukt lang tid på saken, men politiadvokat Trond Jarle Bachmann understreker at politiet tar den alvorlig.

-  Dette er en prioritert sak for oss. Etter sommerferien har vi jobbet jevnt og trutt med den, sier Bachmann. Han har vært på ferie i to uker, og kunne i går ikke si noe om hvor lenge etterforskningen vil pågå.

Imens lever «Per», hans samboer og deres mindreårige sønn i dekning.

-  Alt er helt kaos. Vi måtte ta sønnen vår ut av barnehagen og bare reise. Men det vanskeligste er kanskje at jeg ikke får svar fra politiet om vi får trygghetsalarm mens dette står på, sier han.

-  Hva synes du om at politiet har hatt denne saken i over åtte måneder uten å bli ferdige?

-  Det vil jeg ikke uttale meg om i avisa, sier «Per».

I DEKNING: «Per» har anmeldt fire næringslivsledere i Haugesund for overgrep mot mindreårige. Nå lever han og familien i dekning og bruker falskt navn.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media