Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lever i frykt

- Jeg er livredd for å møte ham igjen, sier «Robinson»-deltaker Linda Camilla Strømsod. Fem dager etter at hun ble overfalt og knivstukket utenfor sitt hjem i Oslo, er gjerningsmannen fortsatt på frifot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Linda Camilla Strømsod (27), kjent fra realityserien «Robinsonekspedisjonen» på TV3, er fortsatt sterkt preget etter det brutale overfallet sist onsdag.

- Så lenge gjerningsmannen er på frifot, må jeg være på vakt hele tida. Jeg er livredd for å møte ham. Jeg vil aldri, aldri se ham igjen, sier Linda Camilla til Dagbladet.

Voldsalarm

«Robinson»-deltakeren var på vei hjem fra jobb på Grand Hotel da hun ved 00.40-tida forrige onsdag ble dratt inn i et portrom, slått og knivstukket av en, ifølge henne selv, ukjent gjerningsmann.

Hun klarte etter hvert å slå seg fri, og sprang blødende til en 7- Eleven-butikk. Der fikk hun varslet politiet. På legevakta fikk hun seinere konstatert hjernerystelse, nakkesleng og flere kuttskader.

Fem dager etter sjokkopplevelsen lever «Robinson»-stjernen fortsatt med frykt og smerter.

- Jeg er støl i hele kroppen, sliter med hodepine og stiv nakke. Hittil har jeg verken kunnet se på TV eller lese, og jeg sover dårlig om natta på grunn av stadige «flashbacks» fra det som skjedde, forteller Linda Camilla.

Siden overfallet har hun prøvd å ta livet mest mulig med ro. Hun har hatt mye besøk av venner og familie, og fått utallige hilsninger, blomsterbuketter og gaver.

LIVREDD: Linda Camilla Strømsod er fortsatt sterkt plaget av det brutale overfallet sist onsdag. Så lenge gjerningsmannen er på frifot, kan hun verken bo hjemme eller bevege seg utendørs alene.Foto: JOHN T. PEDERSEN
LIVREDD: Linda Camilla Strømsod er fortsatt sterkt plaget av det brutale overfallet sist onsdag. Så lenge gjerningsmannen er på frifot, kan hun verken bo hjemme eller bevege seg utendørs alene.Foto: JOHN T. PEDERSEN Vis mer

Av frykt for at gjerningsmannen skal slå til igjen, har 27-åringen imidlertid flyttet ut av leiligheten i Oslo på ubestemt tid. Hun tør heller ikke bevege seg utendørs alene.

- Hadde noen spurt meg for ei uke siden om jeg trenger voldsalarm, ville jeg svart tvert nei. Nå har jeg fått meg mobil voldsalarm, sier Linda Camilla.

Ingen livstegn

Etter at hun var med i fjorårets «Robinsonekspedisjon», skal Linda Camilla Strømsod jevnlig ha mottatt trusler fra en ukjent mannsperson. Han skal ha sendt brev, vært truende i telefonen, ringt på dørklokka hjemme hos henne og beskrevet henne som «sin kjæreste». Tre ganger har TV-kjendisen anmeldt forholdene. Forrige tirsdag skal hun ha fått et nytt trusselbrev, hvor mannen skal ha gitt uttrykk for at «nå er det nok». Etter overfallet har han ikke gitt livstegn fra seg.

- Det har vært helt stille. Jeg har verken fått brev eller telefoner, sier Linda Camilla.

Politiet har gitt saken høy prioritet, men foreløpig er ingen pågrepet.

- Vi prøver nå å finne ut hvem som sendte trusselbrev og ringte før overfallet. Så langt har ikke denne etterforskningen gitt resultater, sier politiførstebetjent Ove Vedvik ved Sentrum Politistasjon.

Politiet jakter på en mann som er om lag 1,85 høy og har norsk utseende og lyst hår.

LIVREDD: Linda Camilla Strømsod er fortsatt sterkt plaget av det brutale overfallet sist onsdag. Så lenge gjerningsmannen er på frifot, kan hun verken bo hjemme eller bevege seg utendørs alene.Foto: JOHN T. PEDERSEN
Hele Norges coronakart