Kranglet med kommunen i sju år:

Lever i rasfrykt - skylder på kommunen

Ekteparet Hoel lever nå i konstant frykt for at huset deres kan rase når som helst, etter et kommunalt graveprosjekt i 2014. Kommunen nekter skyld og har nå anket saken til lagmannsretten.

BEKYMRET: Ekteparet Line og Idar Johan Hoel frykter en regnfull høst kan utløse skred som tar med seg huset i Klæbu. Foto: Privat
BEKYMRET: Ekteparet Line og Idar Johan Hoel frykter en regnfull høst kan utløse skred som tar med seg huset i Klæbu. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I midten av august 2014 begynte det som skulle vise seg å bli et sju år langt mareritt for ekteparet Line (35) og Idar Johan Hoel (36).

Dette startet bare to måneder etter at ekteparet kjøpte et hus i Klæbu i Trondheim kommune.

- Fruen kom hjem fra jobb og ringte meg i 14-tida. Hun lurte på hva i all verden jeg hadde stelt i stand, da halve tomta var gravd opp? sier Idar Hoel.

En gravemaskin utplassert av kommunen hadde gravd vekk deler av hagen til familien.

- Vi fikk beskjed om at vi ikke hadde blitt varslet fordi vår tomt ikke skulle berøres, men plutselig sto gravemaskinen i hagen vår, forteller Line Hoel til avisa Nidaros, som først omtalte saken.

De tok dermed kontakt med daværende Klæbu kommune (før sammenslåingen med Trondheim kommune) og sendte en skriftlig henvendelse for å få stoppet arbeidet fram til en avtale var på plass.

- Det skjedde ikke. De ignorerte ønsket om å stoppe gravingen med begrunnelse om at det kostet for mye, sier ektemannen Idar Hoel da Dagbladet ringer.

Dette var starten på den fortsatt pågående kampen for at familien Hoel, med sine tre barn på på 7, 14 og 16 år, skal føle seg trygge i eget hus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer