Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

lever ikke i frykt

Sogndalelevene holdt pressekonferanse i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Men det er ubegripelig det som er skjedd. Vi ser fram til at gjerningsmannen blir tatt, sier elevene ved Sogndal Folkehøgskule.

Tre elever ved skolen ville gjerne uttrykke sine tanker og følelser etter drapet på Hedda Karterudseter (19). Elevrådslederen Kristin Olsen Kyrkjeeide og Ine Holt, som bodde i samme gang som drapsofferet, møtte pressen tirsdag. Også skolekameraten Erlend Høie fra hjembygda i Seljord møtte.

Avkreftet myter

Sammen leste studentene en pressemelding de hadde formulert i fellesskap. Her ga de uttrykk for at samholdet mellom elevene på skolen etter drapet hadde vært viktig. Samtidig ville de også avkrefte flere påstander som de mener er fremkommet i mediene om at elevene nå lever i frykt og at enkelte har valgt å utstyre seg med selvforsvarsvåpen.

- Dette er ikke riktig. Vi føler det er trygt og godt her på skolen nå. Alle støtter hverandre. Vi har aldri følt oss usikre eller redde, sier Ine Holt til NTB.

Hun forteller at samholdet på skolen etter at drapet ble oppdaget torsdag kveld har vokst seg sterkt og nært. 19-åringen var blant dem som fant Hedda på rommet sitt. Ennå har hun ikke fått slippe tilbake på internatet og har fått penger av skolen for å skaffe det nødvendigste av klær og hygieneartikler. Både hun og flere av de andre elevene på folkehøyskolen har vært gjennom lange avhør med politiet.

Urolige foreldre

Også mange foreldre med ungdom på skolen har vært bekymret etter drapet.

- Foreldrene mine kom på besøk i helgen, men så selv hvor trygt og godt vi har det her nå, forteller Ine Holt.

- Da vi fikk den tragiske beskjeden torsdag kveld, reagerte hele skolen med sjokk og sorg. Etter hvert som det kom fram at det var en kriminell handling som var årsaken til dødsfallet, reagerte vi med sinne over at noe sånt kunne skje, skriver elevene i meldingen

De sier videre at mange av spørsmålene de har sittet innen med er blitt besvart, men at det fremdeles er mange ting de lurer på. Nå håper de gjerningsmannen kan bli raskt pågrepet av politiet.

Rektor Frode Hjort-Larsen opplyste at Hedda Karterudseter blir begravet fredag klokken 12 på hjemstedet sitt. (®NTB

IKKE REDDE:</B> Elever ved Sogndal Folkehøgskule fortalte pressen at de har det bra etter forholdene, til venstre rektor Frode Hjort-Larsen, Kristin Olsen Kyrkjeeide, Ine Holt og Erlend Høie.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media