Raser mot fengselsforhold:

- Lever med kakerlakker

Den omstridte influenseren Andrew Tate (36) raser mot fengselsforholdene i Romania.

MISFORNØYD: Influenseren Andrew Tate (36) er pågrepet for menneskehandel i Romania. Nå klager han over leveforholdene i fengselet. Foto: NTB/ AP.
MISFORNØYD: Influenseren Andrew Tate (36) er pågrepet for menneskehandel i Romania. Nå klager han over leveforholdene i fengselet. Foto: NTB/ AP. Vis mer
Publisert

Den kontroversielle og omstridte influenseren Andrew Tate (36) ble pågrepet for menneskehandel i Romania den siste uka i desember i fjor.

Pågripelsen skjedde måneder etter at 36-åringen selv benektet anklager om menneskehandel og seksuell utnyttelse av kvinner.

Bryter tausheten

Tate har sittet i varetekt siden pågripelsen i jula, hvor han har tilbrakt sin tid i taushet.

Nå har han imidlertid tatt bladet fra munnen, og sendt en e-post til følgerne sine med tittelen «Min første e-post fra fengselet», ifølge den britiske avisa LBC.

I e-posten skriver Tate at fengslingen er urettferdig. Videre klager han på fasilitetene:

«De prøver å knekke meg. De kaster meg i en celle uten lys. Jeg lever med kakerlakker. Lus og veggdyr er mine eneste venner om natta», skriver influenseren og legger til:

«De prøver å fylle hjertet mitt med hat, men det klarer de ikke».

Ifølge LBC har Tate holdt seg aktiv på Twitter til tross for fengslingen. De skriver at Tates kolleger holder liv i de sosiale mediene.

Videre skriver de at rumenske myndigheter har beslaglagt en hel rekke av Tates sportsbiler og andre eiendeler i kjølvannet av fengslingen.

Brakk kvinnes kjeve

Amerikanske NBC News har nylig gjort en gjennomgang av Tates medieopptredener og poster i egne sosiale kanaler. Dette ble gjort etter pågripelsen i desember.

Der kommer det fram at Tate en rekke ganger har kommentert «webkamera-sex-virksomheten» sin.

STORE FUNN: Politiet har frigjort denne videoen som viser store mengder våpen og kontanter som de fant i hjemmet til influenser Andrew Tate. Video: Twitter/ Det Rumenske politiet. Reporter: Maja Walberg Klev Vis mer

I flere intervjuer har Tate sagt at han har vært voldelig mot kvinner. I et av intervjuene, i podkasten «Pomp» i 2021, skal han ha skrytt av at han brakk en kvinnes kjeve under et barslagsmål, og at han «slapp unna med det». Saken skal ha blitt tatt til retten, men ifølge Tate selv skal han ha blitt frifunnet. NBC News har ikke klart å verifisere opplysningene.

I både podkast-opptredener, intervjuer og innlegg på sosiale medier, har Tate ifølge NBC uttalt at han ansatte kvinner til å tjene penger for ham gjennom pornografisk innhold over webkamera.

- Jobben min var å møte ei jente, gå på noen dater, ligge med henne, teste om hun var av god kvalitet, få henne til å bli så forelsket at hun ville gjøre alt jeg sa, for så å få henne på webkamera slik at vi kunne bli rike sammen, skal Tate ha sagt på podkasten «Fresh & Fitness», ifølge NBCs opplysninger.

Tatt med sin bror

Ifølge Reuters ble Tate pågrepet sammen med broren Tristan og to kvinner. Selv har han avvist påstandene om menneskehandel og seksuallovbrudd.

Brødreparet ble først varetektsfengslet i 30 dager. Fredag kom imidlertid nyheten om at varetektsfengslingen er forlenget til 27. februar, ifølge BBC. Det ble klart etter et rettsmøte i Bucuresti.

UNDER ETTERFORSKNING: Andrew Tate og broren Tristan, her avbildet utenfor en domstol i Bucurest forrige uke. FOOT: Inquam Photos / George Calin via REUTERS.
UNDER ETTERFORSKNING: Andrew Tate og broren Tristan, her avbildet utenfor en domstol i Bucurest forrige uke. FOOT: Inquam Photos / George Calin via REUTERS. Vis mer

Seks kvinner har status som fornærmet i saken, ifølge BBC.

To av dem har imidlertid gått ut offentlig og avvist at de noensinne har blitt dårlig behandlet av Tate-brødrene, skriver kanalen videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer