- Lever med konstant frykt

Tidligere AUF-leder Mani Hussaini vet altfor godt hva Lan Marie Berg står i hva gjelder hets og trusler. Han mener dette utgjør den aller største trusselen mot det norske demokratiet i dag.

- BLIR LIVREDD: Ap-politiker Mani Hussaini er godt kjent med hets og trusler, og har selv anmeldt flere. Her fra 2016, da han var AUF-leder. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
- BLIR LIVREDD: Ap-politiker Mani Hussaini er godt kjent med hets og trusler, og har selv anmeldt flere. Her fra 2016, da han var AUF-leder. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke besluttet politiet at de vil starte etterforskning av hetsen og truslene mot Lan Marie Berg.

Dessverre er ikke MDG-politikerens opplevelser med alvorlig netthets og trusler unike.

I 2019 viste en spørreundersøkelse gjennomført av Ipsos på vegne av KS at over fire av ti lokale folkevalgte har opplevd hatefulle ytringer eller trusler som konsekvens av sitt verv som folkevalgt.

Tidligere AUF-leder og nåværende Ap-politiker Mani Hussaini (33) vet altfor godt hvordan det er å stå på mottakersiden.

- Man lever med en konstant frykt for at en av disse kan finne på å gjøre alvor ut av truslene sine, sier han til Dagbladet.

- Burde skytes

Første gang Hussaini fikk kjenne på tonen i kommentarfelter, var da han var nyvalgt leder for AUF i Akershus da han var i begynnelsen av 20-åra.

Av lokalavisa hadde han blitt spurt om hans holdning til hijab i politiet, da han ga «en kjapp og litt lite gjennomtenkt kommentar» som sa noe ala «jeg bryr meg mer om hva som er inni hodet enn hodet».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.