HESTEKJØTTBOLLER: Dafgård er best kjent som produsenten av IKEAs kjøttboller i Sverige og en rekke andre europeiske land. Når har Dafgård klart å spore leverandøren som har forsynt selskapet med hestekjøtt. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
HESTEKJØTTBOLLER: Dafgård er best kjent som produsenten av IKEAs kjøttboller i Sverige og en rekke andre europeiske land. Når har Dafgård klart å spore leverandøren som har forsynt selskapet med hestekjøtt. Foto: Heiko Junge / SCANPIXVis mer

Leverandør av hestekjøttet i IKEA-kjøttbollene er funnet

Stammer fra Polen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svenske Dafgård har nå klart å spore leverandøren som har forsynt selskapet med hestekjøtt merket som storfekjøtt.

Det svindelmistenkte svenske foretaket har levert kjøtt til alle de fire Dafgård-anleggene hvor det er funnet spor av hestekjøtt, opplyser selskapet i dag. Dafgård har nå overlevert bevismaterialet til myndighetene, og jurister er koblet inn i saken.

- Vi samarbeider med berørte myndigheter og bransjeorganisasjoner for å sikre at noe lignende ikke skjer igjen i framtida, sier administrerende direktør Magnus Dafgård.

Hestekjøttet stammer fra to slakterier i Polen.

Dafgård er best kjent som produsenten av IKEAs kjøttboller i Sverige og en rekke andre europeiske land. Det ble nylig funnet hestekjøtt i kjøttboller fra Dafgård som skulle selges på IKEA-varehus i Tsjekkia.

Det svenske selskapet leverer ikke kjøttboller til norske IKEA-varehus. Her i landet er det Mathuset Holmens i Stavanger som står for produksjonen.

NTB