Leverandøren av dødsgiften følte seg lurt - fikk stoppet massehenrettelse i USA

Arkansas skulle henrette åtte dødsdømte fordi gift gikk ut på dato. Johnny Depp og Skavlan-gjest i spissen for stor demonstrasjon.

FRONTET STOR DEMONSTRASJON: Skuespilleren Johnny Depp i spissen for stor demonstrasjon mot massehenrettelse. Video: AP DV / CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Legemiddelselskapet som har solgt en av dødsgiftene, og en lokal dommer har satt en foreløpig stopp for henrettelsene av dødsdømte fanger i delstaten Arkansas.

Bruce Ward, som er dømt for drap på en kvinne i 1989, skulle etter planen henrettes mandag som den første av åtte dødsdømte fanger.

Delstatsmyndighetenes begrunnelse for henrettelsene har reist ny debatt om dødsstraff flere steder i USA.

Utenfor delstatsparlamentet i Little Rock fredag fikk demonstranter mot dødsstraff drahjelp av skuespiller Johnny Depp. og tidligere dødsdømte Damien Echols, som var gjest i NRK-programmet «Skavlan» om sin 18 år i dødscelle som uskyldig dømt.

Øyeblikkelig stans

Arkansas, som ikke har gjennomført dødsstraff siden 2005, ville få unna åtte henrettelser mellom 17. og 20. april, fordi innkjøpte medikamenter var i ferd med å gå ut på dato.

Det vil i så fall være den mest intense gjennomføringen av henrettelser i amerikanske fengsler siden dødsstraff ble gjeninnført i 1976 etter ni års opphold.

Det var et av USAs største legemiddelkonsern, McKesson i San Francisco, som fikk dommer Wendell Griffen i Pulaski County Circuit Court til å stanse bruk av deres bidrag til giftsprøytene med øyeblikkelig virkning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer