Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Leverer 26 000 underskrifter til Støre med krav om handling

Utenriksministeren møter Støttegruppen for Martine Vik Magnussen i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Utenriksminister Jonas Gahr Støre møter klokka 14.45 i dag Støttegruppen for Martine Vik Magnussen, heter det i en pressemelding fra Utenriksdepartementet.

12. desember samlet flere hundre mennesker seg og gikk i fakkeltog fra Stortinget til Utenriksdepartementet til minne for Martine Vik Magnussen, som ble voldtatt og drept i London 14. mars i fjor.

De mener norske myndigheter burde utøve langt mer engasjement og handlingsvilje i kampen for å stille den mistenkte, Farouk Abdulhak, for retten. Abdulhak er i Jemen, og bor mest sannsynlig sammen med sin far, Shaher Abdulhak, som er en av Jemens mektigste menn.

26.000 underskrifter
Klokka 14.30 i dag møter støttegruppa opp i Utenriksdepartementet. De har med seg ei bunke papir på over 1000 sider, hvor drøyt 26.000 nordmenn har underskrevet med krav til Jonas Gahr Støre om at myndighetene må engasjere seg sterkere i saken.

- Vi håper at vi får høre hva UD tenker å gjøre videre i saken, sier Sophie Terkelsen, venninne av avdøde Martine og en av initiativtakerne bak fakkeltoget 1. desember.

«For å oppnå rettferdighet for Martine og fred til de etterlatte trenger vi din deltakelse. Hver eneste fakkel teller!» skrev arrangørene av fakkeltoget på Facebook.

- Dette blir en sterk opplevelse for meg og familien min, uttalte Martines far, Odd Petter Magnussen, til Dagbladet.

- Håper på engasjement
- Vi har hatt en forventning om at man skulle komme til en løsning i denne saken, men det virker som UD ikke gidder ta tak i den. Vi ønsker å kaste lys over UDs manglende agering i denne saken. Men det er paradoksalt at ungene må gå i tog for at UD skal få øynene opp.

Odd Petter Magnussen er forsiktig optimist i forkant av støttegruppas møte med utenriksministeren.

- Foreløpig har jeg ikke hatt noen følelse av at UD ønsker å ta sterkere tak i saken og utvise et annet engasjement, men jeg håper jo at det blir utfallet av møtet, sier Magnussen til Dagbladet.

DREPT: Martine Vik Magnussen. Foto: Metropolitan police
DREPT: Martine Vik Magnussen. Foto: Metropolitan police Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media