Hadde et overskudd på 1,7 milliarder i 2017:

Leverte ikke inn selvangivelse - må skatte en halv milliard

Svenske Sebastian Thorbrun skal ha hatt et overskudd på 1,7 milliarder i 2017, men glemte å levere inn selvangivelsen.

MÅ SKATTE: Svenske Sebastian Thorbrun hadde et overskudd på 1,7 milliarder i 2017, men leverte aldri selvangivelsen. Foto: Privat / NTB Scanpix
MÅ SKATTE: Svenske Sebastian Thorbrun hadde et overskudd på 1,7 milliarder i 2017, men leverte aldri selvangivelsen. Foto: Privat / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sebastian Thorbrun (34) er overlegen i Sverige når det gjelder kapitalinntekt, som er renter av blant annet bankinnskudd og utestående fordringer, aksjeutbytte og gevinst ved salg av fast eiendom.

Ti år etter at Thorbrun skrev bacheloroppgave om nettopp børsen, er han den som har høyest person- og kapitalinntekt i Sverige, ifølge Expressen (krever abonnement).

I 2017 hadde Thorbrun et overskudd på nesten 1,7 milliarder svenske kroner.

Betale en halv milliard i skatt

Men lykkebobla har imidlertid sprukket for 34-åringen som ifølge Dagens Industri (krever abonnement) har glemt å levere inn selvangivelsen (skattemeldingen) sin for 2018, inntektsåret 2017.

Det førte til at det svenske Skatteverket i november vurderte hvor mye har han tjent, og bestemte at de krever nesten en halv milliard kroner i skatt fra svensken.

Solgt aksjer for 3,3 milliarder svenske kroner

Ifølge avisa har de, basert på en skjønnsmessig vurdering begrunnet summen med at Thorbrun i 2017 solgte aksjer for omtrent 3,3 milliarder svenske kroner. Skatteverket vurderer at halvparten er fortjeneste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer