- Leverte «lillegutt» til Per

FROGNER (Dagbladet.no): - Lars Grønnerød har fortalt at han leverte en .38 Colt revolver - bedre kjent som «lillegutt» - til Per Orderud, forteller en kamerat av trippeldrapssiktede Grønnerød i Nes herredsrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

32-åringen som vitner i trippeldrapssaken i dag, karakteriserer Lars Grønnerød som sin beste venn.

- Motvillig

Lars Grønnerød har tidligere i rettssaken fortalt at han overleverte sin kaliber .38 Colt revolver (bedre kjent som «lillegutt») til Per Orderud mellom 2. og 3. april i 1999. Våpenet skal ha blitt byttet mot en .22-kaliber samt et mindre pengebeløp.

Per Orderud benekter at et slikt bytte har funnet sted. Grønnerøds kamerat hevder det motsatte:

- Lars overleverte «lillegutt» til Per Orderud, forteller vitnet.

Ifølge vitnet var Lars Grønnerød veldig glad i dette våpenet. Han ønsket derfor ikke å kvitte seg med det, hevder vitnet.

- Han ønsket ikke å selge den. Men dette ble gjort, svarer vitnet. Han tror Grønnerød kvittet seg med «lillegutt» av økonomiske årsaker.

- Manipulativ

Det 32-årige vitnet har vært kamerat med Lars Grønnerød i mange år. I den forbindelse møtte han også Kristin Kirkemo Haukeland. Forholdet mellom de to ble aldri noe bra.

- Hun er spesiell og manipulativ. Hun ser andre som konkurrenter og unngår å ha kontakt med mange om gangen, for det kan være vanskelig. Jeg har ikke et godt inntrykk av henne, forklarer kameraten.

Kritiserer politiets avhørere

Vitnet er ikke fornøyd med måten politiet avhørte ham på i Orderud-saken. Dette gjaldt spesielt det første avhøret.

- Den første forklaringen er helt uriktig. Det virket som meg at målet med avhørene var å få meg sint. Å få meg til å gå, sier 32-åringen.

Han mener at politiet ikke var interessert i å få fakta på bordet.

Lars Grønnerød.