Levningene etter Ksenja (22) funnet i Tvedestrand

Politiet og Kripos har identifisert personen som ble funnet ved Nautholmen i Tvedestrand 27. mars i år.

FUNNET: 22 år gamle Ksenja Bajkalov forsvant fra øya Sylt 2. oktober i 2020. 27. mars i år ble levningene hennes funnet ved Tvedestrand. Hvordan hun havnet er, er et mysterium. Foto: Tysk politi
FUNNET: 22 år gamle Ksenja Bajkalov forsvant fra øya Sylt 2. oktober i 2020. 27. mars i år ble levningene hennes funnet ved Tvedestrand. Hvordan hun havnet er, er et mysterium. Foto: Tysk politi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den avdøde er tyske Ksenja Bajkalov, skriver politiet i en pressemelding. Politiet opplyser til Dagbladet at kvinnen var 22 år gammel.

Avdødes pårørende har blitt orientert om at norsk politi går ut med navnet.

- Som følge av at norsk politi oversendte DNA-profil til øvrige europeiske land, ble det treff i en savnetsak i Tyskland. Det har nå blitt verifisert at vårt funn er den savnede i den tyske saken, sier etterforskningsleder ved Holt lensmannsdistrikt, Steffen Wam Schneider i pressemeldingen.

Levningene ble funnet ved Nautholmen i Tvedestrand 27. mars i år.

AKSJON: Redningsselskapet og mannskapet om bord på redningsskøyta Inge Steensland i Arendal bisto politiet etter funnet av levningene. Foto: Torjus Sundsdal / Redningsselskapet
AKSJON: Redningsselskapet og mannskapet om bord på redningsskøyta Inge Steensland i Arendal bisto politiet etter funnet av levningene. Foto: Torjus Sundsdal / Redningsselskapet Vis mer

Sist sett i fjor

Den savnede ble sist sett 2. oktober 2020 i byen List i Tyskland. List ligger på øya Sylt nær Danmark i Nordsjøen. Omstendighetene rundt hennes forsvinning er per dags dato ikke kjent for tysk politi, ifølge Agder politidistrikt.

- Hva som har ført henne til funnstedet, av hvilken årsak og når, er uklart, sier etterforskningsleder Wam Schneider til Dagbladet.

Saken etterforskes nå av tysk politi, og norsk politi bistår ved behov, opplyser politiet.

- Per nå består det i å utveksle etterforskningsinformasjon, sier Schneider om samarbeidet.

Kjenner ikke dødsårsaken

Selv om politiet nå har identifisert levningene, gjenstår det en rekke spørsmål. Politiet kjenner for eksempel ikke til kvinnens dødsårsak, ei heller når

- Vi har ingen opplysninger som tilsier at hun er blitt utsatt for noe straffbart, sier etterforskningslederen til Dagbladet.

Han forteller videre at norsk politi fikk et treff på DNA-profilen i går.

Det var en turgåer som fant levningene ved Nautholmen i Tvedestrand i påsken. De var delvis i vannet og delvis på land, og bar preg av å ha ligget i sjøen en stund.

FUNNET: Disse buksene ble funnet i tilknytning til levningene. Foto: Politiet
FUNNET: Disse buksene ble funnet i tilknytning til levningene. Foto: Politiet Vis mer

Massiv omtale

Omtalen av Ksenja Bajkalovs forsvinning er blitt behørig omtalt av tyske medier.

Hun skal ha hatt sin første arbeidsdag på luksushotellet Arosa på Sylt 1. oktober 2020, ifølge tyske Bild, som skrev at hun flyttet til øya fra Hachenburg for å jobbe.

Dagen etter forsvant hun sporløst. Hun ble sist sett i leiligheten hun som ansatt ved hotellet fikk bo i, ifølge politiets savnetmelding fra oktober.

- Vi er desperate. Hvem vet hvor søsteren min er, sa hennes søster til Bild i oktober i fjor.

LUKSUSHOTELL: Bajkalov jobbet ved dette hotellet i én dag før hun forsvant. Foto: Arosa hotell
LUKSUSHOTELL: Bajkalov jobbet ved dette hotellet i én dag før hun forsvant. Foto: Arosa hotell Vis mer

Tysk politi ut

Ei heller tysk politi har noen indikasjoner på at hennes død var et resultat av en kriminell handling, skriver politiet i Flensburg i en pressemelding torsdag formiddag.

De behandler saken som en forsvinningssak, og vil fortsette å etterforske saken, skriver de videre.

De ønsker ikke å gå ut med mer informasjon på nåværende tidspunkt, ifølge pressemeldinga.

Da Bajkalov forsvant ble det igangsatt en stor leteaksjon på og rundt øya. Hun ble etterlyst lokalt, og etter hvert også i Danmark.

Dagbladet oppdaterer saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer