Levningene etter Ksenja (22) funnet i Tvedestrand

Politiet og Kripos har identifisert personen som ble funnet ved Nautholmen i Tvedestrand 27. mars i år.

FUNNET: 22 år gamle Ksenja Bajkalov forsvant fra øya Sylt 2. oktober i 2020. 27. mars i år ble levningene hennes funnet ved Tvedestrand. Hvordan hun havnet er, er et mysterium. Foto: Tysk politi
FUNNET: 22 år gamle Ksenja Bajkalov forsvant fra øya Sylt 2. oktober i 2020. 27. mars i år ble levningene hennes funnet ved Tvedestrand. Hvordan hun havnet er, er et mysterium. Foto: Tysk politi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den avdøde er tyske Ksenja Bajkalov, skriver politiet i en pressemelding. Politiet opplyser til Dagbladet at kvinnen var 22 år gammel.

Avdødes pårørende har blitt orientert om at norsk politi går ut med navnet.

- Som følge av at norsk politi oversendte DNA-profil til øvrige europeiske land, ble det treff i en savnetsak i Tyskland. Det har nå blitt verifisert at vårt funn er den savnede i den tyske saken, sier etterforskningsleder ved Holt lensmannsdistrikt, Steffen Wam Schneider i pressemeldingen.

Levningene ble funnet ved Nautholmen i Tvedestrand 27. mars i år.

Sist sett i fjor

Den savnede ble sist sett 2. oktober 2020 i byen List i Tyskland. List ligger på øya Sylt nær Danmark i Nordsjøen. Omstendighetene rundt hennes forsvinning er per dags dato ikke kjent for tysk politi, ifølge Agder politidistrikt.

- Hva som har ført henne til funnstedet, av hvilken årsak og når, er uklart, sier etterforskningsleder Wam Schneider til Dagbladet.

Saken etterforskes nå av tysk politi, og norsk politi bistår ved behov, opplyser politiet.

- Per nå består det i å utveksle etterforskningsinformasjon, sier Schneider om samarbeidet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer