Levningene identifisert

Politiet vet nå hvem de fant nedgravd i Os.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Levningene som ble funnet nedgravd på Moberg i Os ved Bergen, er nå identifisert, melder Hordaland politidistrikt i en pressemelding.

Resultatene av identifikasjonsprosessen var ventet først seinere i ettermiddag, men politiet opplyser at medarbeiderne har vært «ekstra effektive i dag», og at resultatene derfor foreligger allerede nå.

- Vi er nå ganske sikre på identiteten til kvinnen som det ble funnet levninger etter. Det kan vi si på bakgrunn av funn på stedet og etter samtale med kvinnens familie, sier politiet i pressemeldingen, og fastslår at funnet ikke kan kobles til en kriminalsak.

Navnet på kvinnen eller ytterligere opplysninger om identiteten blir ikke offentliggjort, etter familiens ønske.

Det var i forgårs at gravemannskaper som lager vei til et nytt boligfelt på Moberg, fant en hodeskalle og varslet politiet.

Allerede i går ettermiddag ble det klart, etter rettsmedisinske undersøkelser, at hodeskallen tilhørte en kvinne i 45-årsalderen. Seinere på dagen fant politiet flere beinrester fra kvinnen.

Mye tydet på at hodeskallen tilhørte Trine Frantzen, som forsvant fra området for to år siden, og som er den eneste som er savnet i Os. Etter at levningenes alder var fastslått, kunne imidlertid politiet fastslå at det ikke kunne være Frantzen, som var 31 år da hun forsvant. Levningene som er funnet, har dessuten ligget nedgravd i mellom 10 og 50 år.

Lensmannskontoret i Os fortsetter etterforskningen av Frantzen-saken.

MAKABERT FUNN: Politiet frakter bort beinrester fra funnstedet i går. Foto: TOR ERIK H. MATHIESEN
MAKABERT FUNN: Politiet frakter bort beinrester fra funnstedet i går. Foto: TOR ERIK H. MATHIESEN Vis mer