- Levningene stammer fra et menneske

Politiet har analysert beinrester funnet hos nordmann bosatt i Thailand.

OMFATTENDE AKSJON: 30 politifolk slo i går til mot nordmannens svære hus i Kata. Etterforskere har i dag saumfart bygningen på jakt etter tekniske spor. Foto: LARS GÖRAN DIKANDER
OMFATTENDE AKSJON: 30 politifolk slo i går til mot nordmannens svære hus i Kata. Etterforskere har i dag saumfart bygningen på jakt etter tekniske spor. Foto: LARS GÖRAN DIKANDERVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Levningene som er funnet hjemme hos en norsk mann bosatt i Thailand, stammer fra et menneske. Det slår politiet fast etter at resultatene fra den rettsmedisinske analysen er klar, melder thailandske medier.

Levninger i søppelbøtte Mannen i 40-åra ble i går pågrepet i en razzia mot huset hans i Phuket. Under razziaen fant politiet beinrester i ei søppelbøtte i kjelleren, som de mistenker er levninger etter hans tidligere kjæreste, som har vært savnet siden 2009.

Politiet fant også eiendeler tilhørende den savnede thailandske kvinnen, blant annnet et ID-kort, ei klokke og en pistol. Nordmannen sitter nå i arresten på politistasjonen i Chalong, formelt siktet for ulovlig våpenbesittelse.

Phuket-politiet opplyste til Dagbladet tidligere i dag at de hadde sendt av gårde levningene til et rettsmedisinsk institutt, for snarest mulig å avklare hvorvidt legemsdelene stammer fra et menneske eller ei. Resultatene av en DNA-test foreligger foreløpig ikke.

I dag har etterforskere saumfart den siktedes eiendom i jakten på tekniske spor; blant annet ble septiktanken tømt for å kunne gjennomsøkes, skriver Phuket Wan.

Nekter kjennskap Nordmannen nekter ethvert kjennskap til levningene, samt for å stå bak den tidligere kjærestens forsvinning. Saken er blant de mest omtalte politisakene i Phuket, og familien har utøvd betydelig press på politiet for at de skal komme til bunns i hvor kvinnen i 30-åra er blitt av.

Den siktede er opprinnelig fra det sentrale Østland, men utvandret til Thailand for noen år tilbake, og bor i det thailandske medier betegner som en luksusbolig med sju soverom. Han er ikke tidligere straffet i Norge.

I ARRESTEN: Nordmannen i 40-åra sitter i arresten på Chalong politistasjon, i påvente av sakens videre gang. Foto: LARS GÖRAN DIKANDER
I ARRESTEN: Nordmannen i 40-åra sitter i arresten på Chalong politistasjon, i påvente av sakens videre gang. Foto: LARS GÖRAN DIKANDER Vis mer

Utenriksdepartementet (UD) i Norge er oppmerksom på saken, men kan foreløpig ikke kommentere den.

- Vi er ennå ikke blitt underrettet via offisielle kanaler, opplyser UDs pressevakt Frode Andersen til Dagbladet i 11.20-tida.

SAVNET: Nordmannens tidligere kjæreste har vært forsvunnet siden 2009. Faksimile: KVINNENS ID-KORT
SAVNET: Nordmannens tidligere kjæreste har vært forsvunnet siden 2009. Faksimile: KVINNENS ID-KORT Vis mer