SKADER: Det er tydelige skader på den amerikanske jageren USS John S. McCain etter at skipet kolliderte utenfor Singapore i forrige uke. Foto: AP Photo/Wong Maye-E, File
SKADER: Det er tydelige skader på den amerikanske jageren USS John S. McCain etter at skipet kolliderte utenfor Singapore i forrige uke. Foto: AP Photo/Wong Maye-E, FileVis mer

Levninger etter de ti savnede fra USS John S. McCain funnet

Dykkere har funnet levninger fra alle de ti sjøfolkene som ble meldt savnet etter skipskollisjonen utenfor Singapore i forrige uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Letingen har pågått siden 21. august da USS John S. McCain kolliderte med en oljetanker fra Singapore. Dykkere har søkt i hulrom fylt med vann om bord i destroyeren etter at den la til kai i Singapore.

Årsaken til sammenstøtet er fortsatt ikke kjent og etterforskningen av ulykken pågår fortsatt.

Siden januar har fire amerikanske marineskip i USAs stillehavsflåte vært involvert i kollisjoner i Asia. Sist onsdag måtte flåtesjefen – admiral Joseph Aucoin – gå som følge av ulykkene.

Sammenstøtet mellom USS John S. McCain og tankskipet Alnic MC skjedde mandag morgen i nærheten av Malakkastredet og førte til ødeleggelser på marinefartøyets venstre side. Begge skipene var på vei til Singapore.

Etter kollisjonen ble det iverksatt en større redningsoperasjon med skip fra både Singapore og Malaysia. Også et amerikansk helikopter deltok i søket etter i alt ti amerikanere som var savnet etter ulykken.

(NTB)