Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lewinsky flyktet gråtende fra pressen

Monica Lewinsky flyktet fra pressen med tårer i øynene da hun gjorde sin aller første offentlige opptreden i London i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var en kaotisk scene som møtte henne da hun skulle signere bøker på Harrods bokhandel i London. Hun poserte for de drøye 100 fotografene, tv-kameraene og like mange journalistene som var på plass for å forevige begivenheten, og signerte fem eksemplarer av boken før tårene begynte å velle fram i øynene. Da noen journalister begynte å rope spørsmål til henne, var det nok.

Kom tilbake

- Jeg kan ikke gjøre dette, sa hun til medlemmer av støtteapparatet sitt før hun ble geleidet ut igjen.

Den offisielle begrunnelsen var at hun hadde et snev av influensa, og ikke følte seg bra. Ingen som så reaksjonen hennes foran kameraene tror på den forklaringen. Hun virket ekstremt nervøs, og tårene lå tydelig i øyekroken da sirkus Lewinsky toget ut igjen etter snaue fem minutter.

En halv time senere, da rommet var blitt ryddet for fotografer, kom hun tilbake for å signere bøkene til de resterende 500 menneskene som hadde ventet i kø i timevis. De aller ivrigste hadde ventet utenfor varemagasinet fra klokka seks om morgenen, mens de som møtte opp ved åpningstid klokka ti også fikk plasser langt fram i køen.

- Jeg ville bare være en del av denne historiske begivenheten, forteller britiske Anne Kersey. Hun hadde ventet siden klokka seks, og var aller først i køen av ivrige bokkjøpere.

- Jeg var også den aller første som signerte kondolanseboken til prinsesse Diana, betrodde Kersey et stadig voksende pressekorps der hun ventet foran bokreolene.

Lang turne

I køen var også mange amerikanere som benyttet anledningen til å møte USAs for tiden mest omtalte kvinne.

- Vi er vel her på grunn av nysgjerrighet, sier Kay Caskey fra Kansas, før hun gyver løs om republikanernes heksejakt på Clinton.

Harrods var første stopp på Lewinskys bokturne. Hun skal innom 19 britiske bokhandler før drar videre ut i Europa på det som kan vise seg å bli en svært tøff tur for 25-åringen. Hun kommer til Norge tidlig i april.

Harrods ventet å selge opp imot 1.000 eksemplarer av Lewinskys bok i dag. De regnet med at ca 500 kjøpere rakk å få signaturen hennes.

- I tillegg er over 700 signerte eksemplarer forhåndsbestilt, sier en talskvinne for Harrods. Hun kan ikke huske å ha sett et lignende oppstyr rund en boksignering før.

- Det nærmeste vi kommer i senere tid var vel da Maggie Thatcher signerte sin bok her i 1994, sier hun.

(NTB)