Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lewinsky holdt seg til manus

Monica Lewinsky ga ikke Bill Clintons motstandere noe vesentlig nytt under avhøret hun måtte gjennom i kveld, skal vi tro de første lekkasjene fra utspørringen på et hotell i Washington. Presidentens forsvarere valgte å ikke stille henne et eneste spørsmål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avhøret ble tatt opp på video og kan bli vist for Senatet i slutten av denne eller begynnelsen av neste uke. Inntil det skjer, skal alt som skjedde være strengt hemmelig. Det samme gjelder utspørringen av Clintons gode venn Vernon Jordan tirsdag og presidentmedarbeider Sidney Blumenthal dagen etter.

Partene har fått fire timer hver til å stille de tre vitnene spørsmål. Da aktor Ed Bryant fra Representantenes hus var ferdig mandag og lunsj og andre pauser unnagjort, var seks timer passert.

Clintons advokat David Kendall hadde ordet, men valgte å ikke spørre sin klients tidligere venninne om noe som helst, meldte CNN.

Egen grav

Det kan skyldes at Monica ikke skapte nye problemer for presidenten, som etter alle solemerker går klar av forslaget om å sparke ham. Det krever to tredels flertall i Senatet og synes uoppnåelig. Clintons advokater kan selvsagt anklages for at de tilsynelatende ikke ser noen feil i det Lewinsky har fortalt, og dermed indirekte medgår at presidentens egne forklaringer var mindre enn fullstendige.

Men slike beskyldninger betyr lite om de ikke endrer riksrettssakens politiske dynamikk. Republikanerne taper oppslutning for hver dag saken varer, og demokratene lar dem gjerne grave sin egen grav. Da kan det også passe godt at Det hvite hus hever seg over detaljene og lar de politiske realiteter tale.

Clintons advokater benyttet i stedet mandag til å angripe spesialetterforsker Ken Starr og anmelde ham for lovbrudd for ulovlige lekkasjer, etter helgens avismelding om at han mener det er grunnlovsmessig i orden å stille presidenten for vanlig rett mens han ennå besitter embetet. Anmeldelsen går til dommer Norma Holloway Johnson, som allerede etterforsker Clinton-jegeren for tidligere lekkasjer.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media