Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lewinsky kan ha møtt Clinton i romjulen

WASHINGTON (NTB-DPA): Monica Lewinsky møtte president Bill Clinton i Det hvite hus etter at hun var blitt bedt om å forklare seg under ed om deres forhold, ifølge New York Times.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lewinsky skal senere ha hevdet at Clinton instruerte henne om at hun måtte si at hun var i Det hvite hus for å besøke hans personlige sekretær Betty Currie, og ikke ham. Han skal også ha sagt at hun kunne unngå å la seg avhøre hvis hun flyttet til New York, skriver avisen.

  Møtet 28. desember fant sted 11 dager etter at Lewinsky ble innkalt som vitne av advokatene som arbeider for Paula Jones, som har reist sak mot Clinton.

Forhørt

Clinton ble også forhørt, og sa under ed at han ikke hadde et forhold til Lewinsky.

  Clinton har kategorisk avvist alle anklager om at han hadde hatt et seksuelt forhold til den nå 24 år gamle Lewinsky, løyet om det eller forsøkt å få andre til å lyve om det.

  Lewinsky har sagt at hun er villig til å forklare seg om forholdet til presidenten. Tilbudet er formidlet av hennes advokat, William Ginsburg, til spesialetterforsker Kenneth Starr, som gransker om Clinton har gjort seg skyldig i lovbrudd.

Møtte Starr

Lewinskys advokat møtte torsdag Starr, men det eneste Ginsburg ville si etter det 45 minutter lange møtet var at de forberedte forsvaret av henne.

  - Når det gjelder møtet denne morgenen har vi ingen kommentarer. Vi forbereder nå forsvaret, sa Ginsburg.

  Ginsburg har flere ganger i løpet av de siste dagene sagt at han vil forsvare sin klient hvis Starr ikke kan garantere at hun ikke blir straffet for det hun sier.

En slik avtale vil gjøre det mulig for Lewinsky å gå fra sin erklæring om presidentens uskyld uten å risikere tiltale for mened.

MØTTE HAN LEWINSKY?: Avisen bak påstanden om møtet mellom Clinton og Lewinsky er New York Times, regnes som en av USAs seriøse aviser.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!