Lewinsky med forandret versjon

For flere måneder siden skal Monica Lewinsky ha forklart at hun ikke hadde et seksuelt forhold til USAs president. I et møte med president-jegeren Kenneth Starr i går skal hun ha forandret forklaring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

MSNBC skriver i dag at Lewinsky ikke bare har forandret forklaringen om det seksuelle forholdet med presidenten, men også gitt en annen versjon om hvorvidt Clinton oppfordret henne til å ljuge om det.

Det spørsmålet er kritisk for Kenneth Starr som etterforsker om Clinton har begått kriminelle handlinger.

Å oppfordre andre til å ljuge under ed er straffbart.

Troverdighet

Dersom det stemmer at Monica Lewinsky har forandret forklaring er det godt mulig at storjuryen vil stå ovenfor en situasjon der det er hennes ord mot presidenten. Lewinsky har allerede avgitt en forklaring i Paula Jones' søksmål mot presidenten, der hun benekter et seksuelt forhold til Clinton.

Det er denne forklaringen for sju måneder siden som gjør at Lewinsky risikerer fengsel. Nå er hun villig til å forandre forklaring, og hevde at Clinton oppfordret henne til å ljuge, i bytte mot strafferettslig immunitet.

Starr har samlet bevis for å sannsynliggjøre at Monica Lewinsky løy i sin første forklaring. Han har blant annet innkalt presidenten som ufrivillig vitne. Det storjuryen må avgjøre er om Monica Lewinsky snakker sant nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer