Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lewinsky villig til å fortelle alt

Washington (NTB-AFP): Den tidligere Hvite hus-sekretæren Monica Lewinsky er villig til å fortelle alt om sitt forhold til president Bill Clinton hvis hun garanteres straffefritak, skriver the New York Times lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lewinsky (24) er imidlertid ikke beredt til å anklage verken Clinton eller hans rådgiver Vernon Jordan for å ha bedt henne om å lyve under ed, skriver avisen og siterer etterforskere som arbeider med saken.

Lewinskys tilbud er formidlet av hennes advokat, William Ginsburg, til spesialetterforsker Kenneth Starr, som gransker om Clinton har gjort seg skyldig i lovbrudd.

Hvis dette er riktig, vil Clinton og Jordan slippe unna den alvorlige anklagen om å ha forhindret oppfyllelse av loven.

Men presidenten risikerer likevel å bli tiltalt for mened fordi han under avhøret i Paula Jones-saken sist helg under ed benektet at han hadde hatt et forhold til Lewinsky.

Ved å kjøpslå om straffefritak kan Lewinsky unngå å bli tiltalt for mened. Hun benektet at hun hadde hatt et forhold til presidenten da hun forklarte seg for spesialetterforsker Starr sist helg.

Forhandlingene mellom Lewinskys og Starrs advokater vil ventelig fortsette i helgen.

Beslag

FBI-agenter ransaket 16. januar Lewinskys leilighet og tok beslag i noen av hennes eiendeler, skriver avisene.

De tok med seg hennes personlige datamaskin, en kjole og noen andre klær, et gullsmykke, og en bok med dikt av Walt Whitman.

Flere av tingene var kjøpt i en gavebutikk på Martha's Vineyard, et velstående øysamfunn utenfor kysten av Massachusetts hvor Clinton-familien ofte har feriert.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!