Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lewis' tapte ære

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Sprinteren og OL-kongen Carl Lewis innrømmer dopingbruk og står ganske æreløs tilbake. Slik avslører enda en titt inn i idrettens mørke pilleskap hva de fleste for lengst har fått med seg: Du skal hedre dine gamle idrettshelter med en solid dose skepsis.

Akkurat den skepsisen er stikk i strid med våre beste tribuneminner; den spontane begeistringen over hva en menneskekropp får til. I så måte ender toppidrettens jag etter seirer i en ødeleggende jakt på seg selv.

  • Det poenget har den nye ledelsen i den internasjonale olympiske komité forstått. Det er derfor vi kommer til å oppleve flere avsløringer av gamle idrettshelter enn av nye. Nå vil verdens fremste idrettsmyndighet bekjempe ondet, og de kommer til å lykkes. Den menneskelige trangen til å jukse seg til suksess er selvsagt like sterk som før, men den enkelte juksemaker har ikke lenger like «gode hjelpere». Skjønt det er kanskje ikke slik Carl Lewis til slutt husker de amerikanske lederne som lot ham fortsette med jukset.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media