- Lewthwaite oppfostrer sønnene til å bli selvmordsbombere

Nye avsløringer rundt verdens mest ettersøkte kvinne.

KLAPPJAGET: Terror-enka Samantha Lewthwaite jaktes av politiet. Hun var gift med 7. juli bombemannen Jeramine Lindsay, og var gravid med deres andre barn da han gjennomførte selvmordsaksjonen. Foto: SOLO Syndication/NTB Scanpix
KLAPPJAGET: Terror-enka Samantha Lewthwaite jaktes av politiet. Hun var gift med 7. juli bombemannen Jeramine Lindsay, og var gravid med deres andre barn da han gjennomførte selvmordsaksjonen. Foto: SOLO Syndication/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag kom det en rekke lekkasjer fra funnene politiet har gjort på datamaskinen til terror-enka Samantha Lewthwaite i britiske medier. Blant annet melder Sky News at Lewthwaite skal ha skrevet en hyllest til den avdøde terror-lederen Osama bin Laden.

Selvmordsbombere Nå melder tabloiden Daily Mirror at de har fått tak i Lewthwaites dagbok, og publiserer en rekke nye bilder av briten sammen med barna.

I dagboka kommer det fram at hun har radikale ambisjoner for sine sønner, nemlig at de skal bli selvmordsbombere - som sin far.

Faren var Germaine Lindsay, en av de fire islamistene som gjennomførte det blodige angrepet mot London 7. juli for åtte år siden. Det er også derfor Lewthwaite har fått tilnavnet «Den hvite enke», eller «terror-enka».

Nattahistorier om hellig krig Ifølge avisa skriver Lewthwaite at historier om hellig krig er gode nattahistorier for sine små.

Hun skriver også om hvordan det er å være kona til en «mujahid» (hellig kriger/en som deltar i jihad) og hvordan hun forsøker å rekruttere andre til å kjempe mot de ikke-troende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer