AVFEIER BESKYLDNINGENE: På en pressekonferanse i Beijing søndag tilbakeviste den nyvalgte statsministeren Li at Kina står bak cyberspionasje, og hevdet landet selv er offer for hacking og spionasje over internett. Foto: Scanpix
AVFEIER BESKYLDNINGENE: På en pressekonferanse i Beijing søndag tilbakeviste den nyvalgte statsministeren Li at Kina står bak cyberspionasje, og hevdet landet selv er offer for hacking og spionasje over internett. Foto: ScanpixVis mer

Li avfeier beskyldninger om hacking

Kinas statsminister Li Keqiang avfeier amerikanske påstander om at Kina står bak omfattende hacking.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kina har i flere år blitt beskyldt for å ha forsøkt å komme seg inn på datasystemer hos det amerikanske militæret og hos firmaer med base i USA.

På en pressekonferanse i Beijing søndag tilbakeviste den nyvalgte statsministeren Li at Kina står bak cyberspionasje, og hevdet landet selv er offer for hacking og spionasje over internett.

- Jeg synes ikke vi skal komme med grunnløse beskyldninger mot hverandre, og at vi heller skal bruke mer tid på praktisk arbeid som vil bidra til cybersikkerhet, sa Li på en sjelden pressekonferanse i den kinesiske hovedstaden.

Forrige måned kom meldinger om at utenlandsk etterretning skal ha stjålet 24 000 dokumenter fra en forsvarsentreprenør i USA. Det er et av de største dataangrepene mot en leverandør til Pentagon noensinne.

President Barack Obama har den siste tiden kommet med tøffere uttalelser enn tidligere om hackingangrepene.

- Vi har gjort det helt klart overfor Kina og noen andre nasjoner at vi forventer at de følger internasjonale standarder og regler, sa Obama i et intervju med ABC News.

(NTB)