Liam satser på nykter turné

FORNEBU (Dagbladet): - Jeg har tatt mer dop enn alle dere til sammen, skrøt en arrogant Liam Gallagher til det norske pressekorpset da han landet på Fornebu. Deretter la han til: - Men nå må jeg holde meg unna både dop og drikking. Jeg går på antibiotika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag møtte Dagbladet en snakkesalig og imøtekommende Oasis-sjef Noel Gallagher på Fornebu. Klokka tre i går ettermiddag kom hans rake motsetning, den fem år yngre broren Liam.

Etter å ha vært i Norge i cirka 30 sekunder hadde han rukket å rekke tunge til pressen, lire av seg favorittordet «fuck» et halvt dusin ganger og gjort det klart at han gir faen i alt og alle. Som om vi ikke visste det fra før.

Fikk feil medisin

Liam Gallagher har de siste dagene vært plaget av øreinfeksjon.

- Jeg har hatt jævlig vondt. Først trodde jeg det var tannverk. En lege ga meg noen tabeletter for det uten at det ble noe bedre. Så skjønte han at det måtte være annet. Det visste seg å være en øreinfeksjon.

- Betyr det at du ikke kan drikke?

- Yepp! Jeg må ta det rolig. Ingen drinker på denne karen på en stund. Legen har sagt at jeg må ta det med ro, sier Oasis-stjernen som nylig hadde en to uker lang ferie i St. Tropez i Frankrike, det samme stedet som prinesse Diana tilbrakte sin berømte ferie sammen med kjæresten Dodi al-Fayed.

Trenger ikke dop

Liam Gallagher er britpopens versting på 90-tallet, ikke minst når det gjelder dop. I fjor ble han arrestert på Oxford Street med kokain i lomma. Bandets tidligere turnéleder Ian Robertson har hevdet at Liam og Noel i perioder har kjøpt kokain for 40000 kroner i uka. Men nå må altså Liam ta det rolig.

- Er det en nedtur for deg at du ikke kan herje like vilt som før?

- Hei, hør her: Jeg har tatt mengder av dop i mitt liv. Mer enn alle dere til sammen. Men jeg er så heldig å være en sammensatt personlighet. Jeg klarer meg fint ut dop. Dessuten er det mange måter å ruse seg, sier Liam. Han drar en melding om hva han kan gjøre med underlivet sitt og setter opp sitt mest arrogante flir.

Ferdig med festing

- Noel uttalte at dere skal feste som noen udyr på denne turneen?

- Ikke jeg. Jeg føler meg egentlig litt ferdig med alt det der. Nå er jeg jo gift og greier, sier den anorakkledde Liam Gallagher, plukker opp Helly Hansen-bagen fra rullebåndet og rusler uforstyrret gjennom tollen sammen med en røslig livvakt og manager Marcus Russell.