Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Libanesisk skip dumpet kyrne på sjøen

Funnet med oppskårne mager på strender i Sverige og Danmark. Politiet mener de har løst den makabre gåten.

SKYLT PÅ LAND: En rekke døde kyr med oppskårne mager har blitt funnet på danske og svenske strender de siste dagene. Nå mener politiet at de vet hva som har skjedd. Foto: Rene Lind / NTB scanpix
Foto: Rene Lind / NTB scanpix
SKYLT PÅ LAND: En rekke døde kyr med oppskårne mager har blitt funnet på danske og svenske strender de siste dagene. Nå mener politiet at de vet hva som har skjedd. Foto: Rene Lind / NTB scanpix Foto: Rene Lind / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dansk politi mener de nærmer seg et svar på det makabre dyremysteriet som har rystet Skandinavia de siste dagene.

Tretten døde kyr, med oppsprettede mager og sammenbundne bakbein, er funnet på strender i Sverige og Danmark, og politiet tror nå at det er et libanesisk fraktskip som har dumpet dem på sjøen.

- Skipet skulle fra USA til Europa med levende dyr. En del av dyrene døde under et uvær i Biscayabukta. Det er tillatt å dumpe dyr på åpent hav, men ikke i Kielkanalen og Østersjøen hvor de har seilt, melder Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemelding.

- Vi har funnet ut at besetningen la til havn i Russland og hadde døde dyr om bord. Deretter seilte det ned i farvannet rundt Christiansø, og vi mistenker at det er her de har kastet dyrene i vannet, skriver politiet videre.

Skar opp magene Ifølge politiet ble magene trolig sprettet opp for at kyrne skulle synke til bunns, mens bakbeina ble bundet slik at de kunne heises over relingen med kran. Øremerkingene ble skåret av slik at de ikke var sporbare.

Skipet befinner seg nå ved havn et sted i Østersjøen. Politiet vurderer å rettsforfølge ledelsen om bord.

Fem av de døde kyrne ble funnet på strender i Danmark, mens hele ni er så langt oppdaget i Skåne i Sverige. Ifølge den foreløpige obduksjonsrapporten er flere av dem skutt.

- Resultatene viser at to av dem ble skutt, trolig med en boltpistol. På den tredje har vi ennå ikke fått en entydig dødsårsak, sier politijurist Katarina Nyborg ved Polismyndigheten i Skåne til Dagbladet.

- Vi har også tatt prøver for å finne ut om de hadde noen sykdom, men fortsatt ikke fått svar, sier Nyborg.

Skånepolitiet sier de prioriterer saken høyt.

- Vi legger ned mye arbeid for å finne de som står bak. Det er en forferdelig sak som har opprørt mange, sier Nyborg.