Libanon advarer mot ny krig

Det israelske angrepet på en syrisk radarstasjon i Libanon natt til mandag kan føre til en større konfrontasjon, advarte den libanesiske presidenten Emile Lahoud mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han kom med advarselen etter en telefonsamtale med Syrias president Bashar al-Assad.

- Dette er en farlig utvikling som nok en gang viser de voldelige metodene til Sharon siden han kom til makten - enten det er på palestinsk jord eller utenfor. Denne metoden kan lede til en større konfrontasjon, sa han.

Israelske krigsfly angrep i løpet av natten en av Syrias radarstasjoner i fjellene øst for Beirut. Minst to syriske soldater ble drept i angrepet.

Israels statsminister Ariel Sharon har sagt at angrepet var en hevnaksjon etter drapet på en israelsk soldat. En talsmann for Sharon sa mandag at dette er et signal fra Israel om at spillereglene er endret etter at Sharon kom til makten.

Jordan vurderte mandag å avlyse et offisielt besøk til Israel. U tenriksminister Abdel Ilah al-Khatib var den første høytstående arabiske leder som skulle hatt samtaler med Sharon siden den israelsk statsministeren overtok makten tidlig i mars.

(NTB)

MIDTØSTENS LEDERE: Libanons president Emile Lahoud sammen med Yasser Arafat under møtet mellom Midtøsten-lederne i mars. Nå advarer Lahoud Israel.