Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Libanon er en avledningsmanøver

Israel mener kidnappingene er et iransk komplott.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Hizbollahs kidnapping av to israelske soldater forrige uke var taimet for å avlede oppmerksomhet fra Irans atomprogram, hevder den israelske statsministeren Ehud Olmert.

- Raidet hvor de to ble kidnappet og åtte andre ble drept, var koordinert med Teheran, sier Olmert ifølge BBC.

Israel har ofte kritisert Iran og Syria for å støtte Hizbollah, men dette er første gang de eksplisitt legger skylden for kidnappingene på Iran.

- Tidspunktet var ingen tilfeldighet, og det internasjonale samfunnet på G8-møtet i Russland gikk fem på - de diskuterer Libanon i stedet for Irans atomprogram, sier Olmert.

Skylder på Syria

George Bush har en annen tolkning av konflikten. Presidenten mener at Syria bruker konflikten til å få kontroll over Libanon igjen.

- Syria må få Hizbollah til å slutte med denne dritten og så er det over, sa Bush til Blair under G8-møtet mandag.

IRAN STÅR BAK: Israels statsminister anklaget Iran for å ha samarbeidet om kidnappingene med Hizbollah. Han lovet i går at den militære aksjonen i Libanon ikke vil bli avsluttet før Hizbollah løslater de to israelske soldatene, når rakettangrepene mot Israel stopper og når Libanon får på plass soldater langs grensen til Israel.