Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Libanon til krig mot Israel

Landets forsvarsminister varsler at de vil forsvare folket mot Israels invasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ifølge arabiske medier sier den libanesiske forsvarsministeren Elias al-Murr nå at landet vil forsvare seg mot invasjonen.

- Vår plikt er å forsvare Libanon med den libanesiske hær. Det er vårt ansvar, sier al-Murr ifølge Politiken.dk.

Israel trapper opp

Israelske militære offiserer forteller til nyhetsbyrået AP at de i går kveld møttes for å bestemme styrken på invasjonen av Libanon.

Israel vil ikke stoppe sine angrep før Hizbollah er jaget nord for elva Litani, 30 km fra grensen. Dette vil bety at området okkupert av Israel fra 1992 til 2000 igjen kan bli underlagt israelske styrker.

Dagbladet.no skrev tidligere i dag at Israel ber alle som er igjen i det sørlige Libanon om å flykte nordover. De klargjør nå for invasjon.BBC melder at Israel er forberedt på en full bakke-operasjon.

- Vi har ingen intensjon om å erobre Libanon men...vi vil gjøre det uten betenknigstid, sier Israels forsvarsminister Amir Peretz.

Nødhjelp vanskelig

Israel bombet mer enn 40 mål i Beirut i dag morges. I et intervju med CNN forteller Libanons statsminister Fouad Siniora at mer enn 55 bruer er lagt i ruiner. Han hevder også at Israelske angrep har vært rettet mot ambulanser og medisinske konvoyer.

INFRASTRUKTUREN ØDELAGT: Israel har trappet opp angrepene på Libanon. Her en bombet bru utenfor Beirut. Foto: AP
INFRASTRUKTUREN ØDELAGT: Israel har trappet opp angrepene på Libanon. Her en bombet bru utenfor Beirut. Foto: AP Vis mer

- Dette angrepet er ikke lenger mot Hizbollah. Det er et angrep mot libanesere og Libanon, sier Siniora.

Rundt 500.000 anslås å være på flukt i Libanon. Ødelagte veier og broer gjør nødhjelp vanskelig, og i går advarte FN mot en humanitær katastrofe i landet.

FN truffet

En av FNs observasjonsposter like over grensen i Libanon ble truffet under kampene mellom Israel og Hizbollah i formiddag.

En talsmann for den israleske hæren forteller til AP at bygningene ble truffet av Hizbollahs raketter rettet mot Israel. Men en FN offiser, som ønsker å være anonym, sier artilleri fra Israelsk side traff FNs bygninger direkte.

image: Libanon til krig mot Israel
Til krig: Libanons forsvarsminister Elias al-Murr vil forsvare landet mot Israels angrep.