Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Libanon truer sine egne

Forsvarsministeren sier de som angriper Israel er forrædere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Libanons forsvarsminister Elias Murr truer i dag alle miiltante i Sør-Libanon som tenker på å angripe Israel under våpenhvilen.

- Ethvert brudd på våpenhvilen, som vil gi Israel et påskudd til å slå tilbake mot Libanon vil bli hardt straffet. Det vil bli betraktet som et samarbeid med fienden Israel, sier Murr.

Han la til at de som står bak slike våpenhvilebrudd vil bli stilt for militær domstol.

Advarsel til Hizbollah

Murrs uttalelser blir betraktet som en klar advarsel til Hizbollah. Forsvarsministeren gjentok ikke trusselen om å stanse utplasseringen av tropper i sør, slik han sa i går.

Libanons regjering ønsker tydeligvis å vise at de er sterke tilhengere av våpenhvilen og vil jobbe for å få den til å vare. Samtidig er det klart at de også er bekymret for hvor sterk våpenhvilen er.

Etter det isralske angrepet inne i Libanon natt til i går ble mange bekymret for den skjøre våpenhvilen. Libanon mener det var et klart brudd på våpenhvilen, mens Israel mener de stanset våpenleveranser til Hizbollah. FN-resolusjonen forbyr Hizbollah å bruke våpenhvilen til å skaffe seg nye våpen.

- Forbrytelse mot menneskeheten

PASSER FREDEN: Libanesiske soldater på vakt i Sør-Libanon der Hizbollah har regjert. Forsvarsministeren advarer nå opprørsgruppene mot å angripe Israel. Foto: Scanpix
PASSER FREDEN: Libanesiske soldater på vakt i Sør-Libanon der Hizbollah har regjert. Forsvarsministeren advarer nå opprørsgruppene mot å angripe Israel. Foto: Scanpix Vis mer

Israelske myndigheter har opprettet et utvalg som skal granske den månedslange krigen mot Libanon. Det første møtet ble holdt i dag. Forsvarsminister Amir Peretz mener Israel må lære av sine feil. Men lederen for hæren, Dan Halutz, legger vekt på det positive.

- Når vi summerer opp erfaringene er dette definitivt en seier, kanskje ikke en knockout, men når vi måler hva vi har oppnådd er det en seier, sier Halutz.

Libanons statsminister Fouad Siniora sier Israels drap og ødeleggelser er en forbrytelse mot menneskeheten.

- Dette er en kriminell handling som viser Israels hat og ønske om å ødelegge Libanon og landets samhold, sier Siniora.

Statsministeren besøkte i dag Beiruts forsteder som ble hardt bombet under den månedslange krigen. En rasende stasminister ba det internasjonale samfunnet om å våkne og innse hva Israel har gjort.

200 franske soldater er nå på plass i Sør-Libanon. FN vil ha 3500 soldater i området før slutten av august og Frankrike har kalt sammen EU-landene for å mobilsere større europeiske styrker til FN-operasjonen.

ADVARER HIZBOLLAH: - Ethvert brudd på våpenhvilen blir betraktet som et samarbeid med fienden Israel.