Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Libanon vil sende hæren til sør

Den libanesiske hæren har kalt inn 5000 ekstrasoldater for å plassere dem ved den israelske grensa. Håpet er at de isralske styrkene trekker seg ut av landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den libanesiske hæren vil bli stasjonert i Sør-Libanon når Israel og Hizbollah blir enige om å avslutte den pågående krigen, skriver den britiske avisa Guardian. Den libanesiske hæren blir sett på som nøytral av Israel, og har hittil ikke vært involvert i den pågående konflikten mellom Israel og Hizbollah.

En utstasjonering av den libanesiske hæren i sør vil markere en signifikant endring i maktbalansen i Libanon, skriver avisa: i over 20 år har Sør-Libanon vært et område som den libanesiske hæren har måttet holde seg unna. Det sørlige Libanon har i stedet vært kontrollert av iransk- og syriskstøttede Hizbollah.

Ifølge den israelske avisa Haaretz, har Hizbollah nå gått med på at den libanesiske hæren kan utstasjoneres i sør.

Den libanesiske regjeringen håper at bestemmelsen om å sende landets hær sørover i landet, vil få FNs sikkerhetsråd til raskere å bli enige om en våpenhvile-resolusjon.

Ifølge avisa The New York Times, avviser imidlertid Israel tilbudet om å sette ut 15.000 libanesiske soldater langs grensa mellom Israel og Libanon.

Den amerikanske avisa skriver at Israel ikke kommer til å forlate Sør-Libanon før en internasjonal styrke er på plass. Denne må ha full kontroll over området slik at ytterligere Hizbollah-raketter ikke blir sendt inn i Israel.

I stedet intensiverte Israel sine flyangrep over Libanon det siste døgnet. Hvis de diplomatiske samtalene heller ikke fører fram, vil også Israel utvide sine bakkeangrep i Libanon i løpet av de nærmeste dagene, sier Israels forsvarsminister i parlamentet i går.

- Jeg har gitt ordre om at, hvis den diplomatiske prosessen ikke bunner ut i en konklusjon, israelske styrker vil utføre de nødvendige operasjoner for å ta kontroll over Katyusha-rakettene som blir sendt mot Israel, sa den tidligere fagforeningslederen i går.

IKKE VÆRT INVOLVERT: Den libanesiske hæren har ikke vært involvert i den snart fire uker lange krigen mellom Israel og Hizbollah. Likefullt har de måttet gravlegge noen av sine soldater. Som her, da Mustapha Rifai ble gravlagt i Baalbek i går. Foto: MOHAMMED SOLH/REUTERS
IKKE VÆRT INVOLVERT: Den libanesiske hæren har ikke vært involvert i den snart fire uker lange krigen mellom Israel og Hizbollah. Likefullt har de måttet gravlegge noen av sine soldater. Som her, da Mustapha Rifai ble gravlagt i Baalbek i går. Foto: MOHAMMED SOLH/REUTERS Vis mer