Libanons regjering kollapser

Hizbollah trekker seg fra regjeringssamarbeidet etter beskyldninger om drap.

TREKKER SEG:  Hizbollah-tilhengere demonstrerer i Beirut i desember. Nå trekker bevegelsen og dens allierte seg fra regjeringen. Foto: REUTERS / Khalil Hassan / SCANPIX
TREKKER SEG: Hizbollah-tilhengere demonstrerer i Beirut i desember. Nå trekker bevegelsen og dens allierte seg fra regjeringen. Foto: REUTERS / Khalil Hassan / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sjiabevegelsen Hizbollah og dens allierte trekker seg fra regjeringen i Libanon, og dermed kollapser regjeringssamarbeidet, melder et statlig nyhetsbyrå.

De avtroppende regjeringsmedlemmene ber president Michel Suleiman danne ny regjering. Regjeringen består av i alt 30 ministre og må gå ettersom elleve statsråder trakk seg onsdag.

Bakgrunnen for regjeringskrisen er striden om en FN-støttet domstol som gransker drapet på tidligere statsminister Rafik Hariri, faren til nåværende statsminister Saad Hariri. Flere medier har meldt at domstolen har planer om å tiltale medlemmer av Hizbollah i saken.

Hizbollah nekter på sin side for å ha hatt noe med drapet å gjøre. Bevegelsen har fordømt domstolen og krevd at Saad Hariri må forkaste dens funn.

Hos Obama Statsminister Saad Hariri møtte USAs president Barack Obama i Det hvite hus da regjeringskrisen i Libanon var et faktum. Hariri forkortet besøket i Washington for å håndtere situasjonen i hjemlandet.

Det var ventet at han skulle møte president Suleiman umiddelbart etter hjemkomst.

En av Hariris støttespillere, Mustapha Alloush fra Hariris parti Fremtidsbevegelsen, mener Hizbollah hadde planlagt tidspunktet nøye.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer