Libe Rieber-Mohn ut av Ap's sentralstyre

- Jeg sitter fram til landsmøtet, men tar ikke gjenvalg, sier den profilerte Ap-politikeren.

SKVISET: Kritikere mener Libe Rieber-Mohn (49), varaordfører for Arbeiderpartiet i Oslo, ble utsatt for brutal behandling da hun ble skviset ut for å gi plass for partisekretær Raymond Johansen som byrådslederkandidat. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
SKVISET: Kritikere mener Libe Rieber-Mohn (49), varaordfører for Arbeiderpartiet i Oslo, ble utsatt for brutal behandling da hun ble skviset ut for å gi plass for partisekretær Raymond Johansen som byrådslederkandidat. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I forrige uke trakk hovedstadens varaordfører seg fra Oslo-politikken etter at partisekretær Raymond Johansen bekjentgjorde at han stiller som Arbeiderpartiets byrådslederkandidat ved 2015-valget.

Personfokus - Jeg har vært og er fortsatt av den oppfatning at Oslo Arbeiderparti har mye å tjene på å være et samlet fylkeslag. Et fokus på personer og konflikter ødelegger både for politikkutvikling og muligheten for et byrådsskifte i Oslo, sier Libe Rieber-Mohn.

Og fortsetter:
- Oslo trenger et parti med ambisjonene og de gode løsningene der dagens borgerlige byråd ikke klarer å gjøre jobben.
Men den siste uka har vel vist at jeg ikke helt har lyktes med å unngå personfokus, ler Libe.

Mitt bidrag Rieber-Mohn vil ikke gå offentlig ut med hva som skjedde internt i Arbeiderpartiet underveis. Kritikere mener Libe Rieber-Mohn fikk en lite verdig behandling.

- Jeg har i hvert fall forsøkt å gi mitt bidrag til at prosessen ble ryddig, sier hun selv.

- Har andre i partiet vært like ryddige?
- Det blir feil for meg å svare på vegne av andre.

Ut av sentralstyret - Fortsetter du i Arbeiderpartiets sentralstyre?

- Jeg sitter fram til landsmøtet neste år, men kommer ikke til å ta gjenvalg.

- Hvorfor ikke?
- Når jeg nå går ut av Oslo-politikken, er det mer naturlig å finne en erstatter som er aktiv og som kan være et bindeledd mellom Oslo Arbeiderparti og Arbeiderpartiet sentralt.

Second House Få dager etter at Libe Rieber-Mohn meldte at hun ikke tar gjenvalg presenterte Dagens Næringsliv en måling som viser at hun er langt mer populær blant Oslos innbyggere enn både byrådsleder Stian Berger Røsland og hennes sannsynlige arvtaker Raymond Johansen.

- Er det aktuelt å gå for en stortingsplass i 2017 eller tar du nå et definitivt politisk farvel?
- Jeg tror man kan leve gode meningsfulle liv på mange måter. For meg er det mest naturlig å tenke en framtid utenfor politikken. Når det er sagt så tror jeg at det i livet er lurt ikke å være alt for bastant, jeg.

Mye kan forandre seg. Jeg elsker jo å jobbe med politikk. Jeg er ikke så opptatt av posisjoner. Jeg er opptatt av gjennomslag for det jeg tror på og står for, sier 49-åringen.

- Hva skal du gjøre når du gir deg i politikken?
- Fabian Stang har fleipet med at vi kan starte «Second House». He-he. Neida, jeg sitter som varaordfører fram til høsten 2015. Så har vi et valg å vinne. Det skal jeg bidra til, på den måten Arbeiderpartiet ønsker.

Jeg gleder meg til å ta noen nye valg. Jeg har aldri vært redd for skifter. Min erfaring er at når ei dør lukkes, så åpnes andre, sier Libe Rieber-Mohn.