KOMPISER: Finansminister George Osborne (i midten), skyggestatsminister Nick Clegg (t.v.) og statsminister David Cameron (t.h.). Men regjeringssamarbeidet tærer på Cleggs parti. foto: REUTERS TV/Scanpix
KOMPISER: Finansminister George Osborne (i midten), skyggestatsminister Nick Clegg (t.v.) og statsminister David Cameron (t.h.). Men regjeringssamarbeidet tærer på Cleggs parti. foto: REUTERS TV/ScanpixVis mer

Liberaldemokratene taper på regjeringssamarbeid

De kraftige budsjettkuttene tærer på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| De britiske Liberaldemokratene taper på regjeringssamarbeidet med De konservative og de kraftige budsjettkuttene, viser en ny meningsmåling.

Liberaldemokratenes oppslutning raser fra 21 prosent til 16 prosent på meningsmålingen til ICM som er trykt i Sunday Telegraph.

Ved valget i mai fikk partiet 23 prosent, og på sitt beste lå partiet an til 31 prosent på ICMs måling.

De konservative øker med 2 prosentpoeng til 41 prosent, mens Labour får en økning på 4 prosentpoeng til 35 prosent.

Målingen er gjennomført etter at koalisjonsregjeringen mellom konservative og liberaldemokrater la fram forslaget om drastiske nedskjæringer og en kraftig økning av momsen.

Det er særlig momsøkningen som er upopulær. I en annen meningsmåling gjort av YouGov sier 48 prosent av dem som stemte på liberaldemokratene, at de kanskje ikke ville gjort det igjen som et direkte resultat av momsøkningen.

(NTB)