Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Liberia avblåser ebola-unntakstilstanden

Etter tre måneder med ebola-død, kommer endelig gode nyheter.

EBOLA-OPTIMISME:  Helsearbeiderne i Liberia går lettere tider i møte, ifølge landets president og fredsprisvinner: Ellen Johnson Sirleaf. Foto: Afp/Scanpix
EBOLA-OPTIMISME: Helsearbeiderne i Liberia går lettere tider i møte, ifølge landets president og fredsprisvinner: Ellen Johnson Sirleaf. Foto: Afp/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter tre måneder med ebolavirusets herjinger faller tallet på smittede i Liberia, og myndighetene avblåser unntakstilstanden i landet.

Siden 6. august har landet i Vest-Afrika vært i unntakstilstand for å sikre «landets eksistens». President Ellen Johnson Sirleaf har de siste tre månedene mistet nesten 3000 av sine innbyggere.

Nå, etter et klart fall i nye smittetilfeller i Liberia, går Sirleaf ut og avblåser unntakstilstanden.

- Jeg har sagt til nasjonalforsamlingen at jeg ikke vil utvide unntakstilstanden, kunngjorde presidenten på den statseide radiokanalen ELBC.

Sirleaf slår fast at kampen mot ebola ikke er over, men at bedringen i situasjonen den siste tiden gjør at ressursene nå må brukes på andre måter.
(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling