I WASHINGTON: Jens Stoltenberg holder pressekonferanse i Washington. Foto: Linus Sundahl-Djerf
I WASHINGTON: Jens Stoltenberg holder pressekonferanse i Washington. Foto: Linus Sundahl-DjerfVis mer

- Libya ber om norsk oljehjelp

Jens Stoltenberg har møtt Libyas nye ledere flere ganger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

WASHINGTON (Dagbladet): Jens Stoltenberg fortalte i dag at han representater fra overgangsrådet i Libya har ytret ønske om hjelp fra Norge.

- Den nåværende ledelsen i Libya har fortalt at de ønsker at Norge skal bistå dem med ekspertise for forvaltning av olje- og gassektoren i landet, sier Stoltenberg, som har møtt representanter for overgangsrådet ved et par anledninger.

Menneskerettigheter Stoltenberg holdt pressekonferansen i Washington, der han er i forbindelse med et møte med Barack Obama.

Han sier også at dagens hendelser i Libya er et historisk vendepunkt.

- Kadhafi er en diktator som har styrt Libya med hard hånd i over førti år. Det som har skjedd nå innebærer at Libya må konsentrere seg om å avslutte kamphandlingen og utvikle et fritt og demokratisk Libya, som respekterer menneskerettighetene. For Norge og verdenssamfunnet er det nå viktig å støtte dette arbeidet, sier Stoltenberg.

Folkelig opprør Han vil ikke spekulere i hvordan Kadhafi døde, og om NATO var involvert.

Stoltenberg understreker at det som har skjedd i Libya er resultatet av et folkelig opprør, som NATO og verdenssamfunnet har støttet gjennom sine militære operasjoner for å beskytte sivilbefolkningen.