Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Libya blir større enn Watergate

Forventer at diplomatdrapene blir hovedsaken i nattens debatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LAS VEGAS (Dagbladet): Restauranteier Ross Williams forventer at Libya-saken om opptøyene og drapene på fire amerikanske diplomater i Bengazi blir hovedtema i nattens debatt.

- Det vil bli et fyrverkeri. Nå er alt lagt i potten, for dette er en avgjørende debatt for begge kandidater, sier han.

Det er forventet at rundt 70 millioner amerikanere i natt vil sitte klistret til tv-skjermene for å følge den siste og kanskje avgjørende tv-debatten mellom Mitt Romney og president Barack Obama.

De fleste vil sitte hjemme i stua, men mange vil også oppsøke barer og kafeer som arrangerer debattvake.

Her i Las Vegas ser skal den konservative radioprateren Kevin Wall ha sending både før og etter debatten fra restauranten til Williams like utenfor byen. Her er det også ventet at mange av radiostasjonens konservative lyttere vil møte opp for å se debatt.

Watergate
- Det er Romney som nå er i føringen, og det er særlig på grunn av Libya-situasjonen. Den saken vil vokse og bli større enn Watergateskandalen som felte Richard Nixon, sier han.

Det store utenrikspolitiske spørsmålet i valgkampen nå er om Obama kunne ha forhindret angrepet eller kanskje ha stanset det mens det var underveis.

Ambassadøren var bekymret for sikkerheten og hadde bedt amerikansk UD om hjelp. Det har også blitt avslørt at et ubemannet fly, en drone, fløy over Bengazi mens angrepet pågikk.

- Det er masse informasjon som kommer ut nå, og enda mer vil komme i kveldens debatt. Romney vil sørge for det. Det er mye Obama har holdt tilbake som han blir nødt til å fortelle om, sier Williams.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media